Filozoful Mihai Şora a transmis într-un mesaj pe Facebook, publicat înainte de trecerea în 2019, că anul acesta va fi unul greu, în care trebuie să rămânem „atenţi, lucizi şi întregi, cu ochii larg deschişi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Dragii mei, ne aşteaptă un an greu. Nu ştiu în ce măsură suntem pregătiţi să-i facem faţă (în ce mă priveşte, nu ştiu nici chiar dacă-i voi supravieţui); dar să rămânem atenţi, lucizi şi întregi, cu ochii larg deschişi”, a scris Mihai Şora.

El a continuat, făcând referire la Piaţa Victoriei şi la proteste. „Desigur, să ne revedem la Girafă”, a adăugat, semnând „al dumneavoastră, (uşor melancolic)”. 

Filozoful a publicat şi o fotografie cu o girafă, ca trimitere la locul din faţa Muzeului „Grigore Antipa”.

În luna octombrie, Mihai Şora - în vârstă de 102 ani - a primit premiului Cetăţeanul European 2018, oferit de Parlamentul European pentru implicarea în activităţi de promovare a înţelegerii şi integrării cetăţenilor statelor membre UE, de cooperare culturală, proiecte legate de Anul European şi în activităţi care exprimă valorile Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.