Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Paşcu comentează, într-o postare pe Facebook, prelungirea mandatului lui Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Armatei, lansând ipoteza conform căreia prelungirea mandatului cestui ar pute ve legătură cu informaţiile conform cărora acesta ar putea prelua şefia PNL după ieşirea din Armată, iar menţinerea în funcţie ar fi o modalitate de a împiedica acest lucru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mă întreb dacă, până la urmă, prelungirea - în afara prevederilor legii - a mandatului dlui G-ral Ciucă nu are de-a face cu informaţiile circulate în presă cum că ar putea prelua şefia PNL după ieşirea din Armată ...Ori singura modalitate ca acest lucru să nu se întâmple, încurcând socotelile “liberalilor patrioţi” intr-un an electoral important, era tocmai ... prelungirea mandatului lui la comanda Armatei?", scrie Paşcu, fost ministru al Apărării, într-o postare pe Facebook.

El se întreabă dacă "o fi vreo cameră la portiţa secretă a Cotrocenilor" şi dacă "nu cumva or fi utilizat-o zilele astea niscaiva liberali patrioţi".

"Iar dacă această “şcoală de gândire” se dovedeşte până la urmă corectă, emiterea şi publicarea decretului de prelungire, în deplină cunoştinţă de cauză că acest lucru este ilegal, nu este oare o modalitate prin care se împăca şi capra şi varza: Cotrocenii cedează la presiunea “liberalilor patrioţi”, însă, ghinion, CCR declara prelungirea neconstituţională? Şi atunci, cine ia leapşa pana la urma?". îşi continuă Paşcu raţionamentul.

Preşedintele Iohannis a anunţat, vineri, că CSAT nu a aprobat propunerea ministrului Apărării pentru şeful Armatei, situaţie care a fost generată de incompetenţa PSD. Preşedintele a anunţat că a semnat decretul de prelungire a mandatului de şef al Statului Major General al Armatei pentru generalul Nicolae Ciucă. O zi mai târziu, decretul a fost publicat în Monitorul Oficial.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.