Fostul om de încredere al lui Donald Trump, Michael Cohen, s-a dus la Praga la sfârşitul verii lui 2016, unde este suspectat că s-a întâlnit cu oficiali ruşi, a dezvăluit grupul de presă McClatchy, o informaţie dezminţită imediat de către fostul avocat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Telefonul său mobil a emis semnale captate de turnuri telefonice în apropiere de capitala cehă la sfârşitul lui august sau începutul lui septembrie 2016, au declarat patru surse anonime editorului Miami Herald şi altor ziare.

În acelaşi moment, o agenţie de informaţii a unei ţări din Europa de Est a înregistrat o conversaţie telefonciă între ruşi care menţionează prezenţa lui Michael Cohen la Praga, declară două persoane apropiate dosarului, de asemenea citate în acest articol.

”Am auzit sounându-se că #Praga şi #RepublicaCehă sunt splendide vara. Nu pot să fiu sigur, pentru că nu am fost niciodată acolo”, a scris imediat pe Twitter Michael Cohen, adăugând ”#Muller ştie tot!”.

Procurorul special Robert Mueller anchetează de 19 luni cu privire la ingerinţe ruse în campania prezidenţială din 2016 şi cu privire la suspiciuni de complicitate între Moscova şi echipa candidatului republican.

Preşedintele Trump denunţă neîncetat o ”vânătoare de vrăjitoare” condusă de un procuror ”scăpat de sub control” şi dă asigurări că nu a existat vreo complicitate între Rusia şi anturajul său.

În cadrul acestor investigaţii, Robert Mueller a descoperit mai multe deturnări comise de Michael Cohen, inclusiv fraude fiscale şi încălcări ale legii finanţării campaniei electorale.

La 12 decembrie, fostul avocat al lui Donald Trump a fost condamnat la trei ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de organizarea plăţii sumei de 280.000 de dolari către două presupuse amante ale şefului său, cumpărându-le astfel tăcerea în timpul campaniei.

Cel care era numit odinioară "pitbullul" miliardarului republican s-a întors împotriva acestuia, acceptând să coopereze cu procurorul Mueller. El l-a implicat pe preşedintele american, subliniind că a organizat aceste plăţi ”la cererea sa”.

El a negat însă întotdeauna că s-a dus la Praga.

Această deplasare a fost evocată într-un raport întocmit la sfârşitul lui 2016 de către un fost agent din cadrul informaţiilor britanice, Christopher Steele, la solicitarea unui cabinet finanţat de echipa de campanie a candidatei democrate Hillary Clinton.

În raportul său, fostul spion dădea asigurări că Michael Cohen s-a dus la Praga cu scopul de a se întâlni cu emisari ai Kremlinului, pentru a-şi coordona răspunsul în faţa apariţiei unor suspiciuni de complicitate între Rusia şi anturajul magnatului în domeniu limobiliar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.