Un bărbat şi o femeie au fost arestaţi în legătură cu cazul de “folosire ilegală a dronelor”, după ce în ultimele zile activitatea pe aeroportul Gatwick a fost perturbată din cauza dronelor care survolau zona, a anunţat poliţia din Sussex, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi au fost arestaţi în zona aeroportului, vineri seară, după ora locală 22.00.

Aeroportul Gatwick a anunţat, sâmbătă dimineaţă, că este deschis, însă le-a cerut celor care vor să călătorească să ia legătura cu compania aeriană la care au bilet înainte de a călători.

Miercuri seară, în apropierea pistei aeroportului s-au văzut drone survolând zona, ceea ce a dus la anularea a sute de zboruri şi la întârzieri semnificative, care au afectat mii de pasageri.

Poliţişti şi experţi militari s-au mobilizat pentru a-i găsi pe cei care operau dronele. Dronele reapăreau în apropierea aeroportului de fiecare dată când autorităţile încercau să redeschidă pista pentru zboruri.

Vineri după-amiază, după ce activitatea se reluase, dronele au reapărut. Zborurile au fost suspendate pentru scurt timp, din precauţie. Măsurile militare puse la punct în aeroport oferă garanţiile necesare pentru redeschiderea aeroportului”, s-a arătat apoi pe contul de Twitter al aeroportului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.