Deputatul PNL Raluca Turcan îi solicită lui Călin Popescu Tăriceanu să împiedice distrugerea Pilonului 2 de pensii, având în vedere că acesta a fost creat în mandatul său de premier. ”Tăriceanu ştia bine că fără Pilonul 2 de pensii, după anul 2030, nivelul pensiilor asigurate de stat nu va putea răspunde aşteptărilor pentru existenţa unor pensii decente”, spune Turcan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Îi solicit public lui Călin Popescu Tăriceanu să împiedice distrugerea Pilonului 2 de pensii. Fac această solicitare, având în vedere că Pilonul 2 de pensii a fost creat în mandatul de prim-ministru al lui Călin Popescu Tăriceanu. La acel moment, domnul Tăriceanu ştia bine că fără Pilonul 2 de pensii, după anul 2030, nivelul pensiilor asigurate de stat nu va putea răspunde aşteptărilor pentru existenţa unor pensii decente. Sperăm că domnul Tăriceanu nu s-a răzgândit doar de dragul funcţiilor deţinute astăzi sau de teama că ar putea fi scos de la guvernare şi înlocuit cu alţii sau că ar putea fi votată solicitarea DNA pentru începerea urmării penale”, a scris, vineri, Raluca Turcan pe Facebook.

Potrivit acesteia, OUG pentru măsurile fiscale pe care se pregăteşte să o adopte Guvernul dă ”o lovitură năpraznică economiilor acumulate în ultimii 10 ani de cei peste 7 milioane de angajaţi”.

”Domnii Dragnea, Vâlcov şi Teodorovici au găsit până la urmă modalitatea prin care să pună mâna pe banii acumulaţi la Pilonul 2 de pensii şi să deturneze cei peste 48 de miliarde de lei economisiţi pentru pensiile viitoare”, mai spune Turcan.

Potrivit acesteia, ”banii acumulaţi deja vor fi direcţionaţi din instrumente de economisire sigure (depozite, titluri de stat, acţiuni etc) în contracte de parteneriat public-privat, controlate politic”.

”Adică, prin ordonanţa de urgenţă, Pilonul 2 de pensii trece direct în administrarea grupării cu comportament infracţional din PSD-ALDE!”, mai spue Turcan.

Aceasta consideră că posibilitatea retragerii fondurilor din Pilonul II, după cinci ani de cotizare, înseamnă că ”se ia din pensiile viitoare, ca să se plătească datoriile de astăzi”.

”De miercuri şi până azi, prin scăderea valorii acţiunilor de la bursă, deja s-au pierdut peste 1,55 miliarde lei din agoniseala angajaţilor români. Fiecare viitor pensionar a pierdut în ultimele 3 zile, cca. 215 lei. PNL susţine că Pilonul 2 de pensii este cea mai bună politică socială care poate să răspundă declinului demografic prin care trece România. PNL susţine cu toată forţa creşterea contribuţiilor la Pilonul 2, de la 3,75% la 6% în cel mai scut timp! Pilonul 2 reprezintă garanţia că banii nu se pierd, ci sunt proprietatea privată a contribuabilului sau a urmaşilor acestuia. Pilonul 2 este singura garanţie că românii pot avea o pensie decentă în viitor, care să nu mai depindă de «pixul» Guvernului”, a mai scris Turcan pe Facebook.
Guvernul se reuneşte vineri, într-o nouă şedinţă, pe ordinea de zi făcută publică aflându-se mai multe proiecte de hotărâre, însă, conform liderului PSD Liviu Dragnea, ar putea fi adoptată şi OUG privind măsurile fiscale, inclusiv taxa pe lăcomie, deşi actul normativ nu figurează deocamdată pe agenda şedinţei.

OUG prevede numeroase modificări, printre care plafonarea preţului la gazele naturale la 68 lei/MWh, de la 1 ianuarie 2019 până la 28 februarie 2022, dar şi faptul că participanţii la fondurile de pensii  administrate privat din Pilonul II se vor putea retrage înainte de termen pe bază de cerere, începând de anul viitor, după minimum 5 ani de participare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.