Premierul Viorica Dăncilă le-a spus parlamentarilor opoziţiei, la dezbaterea moţiunii de cenzură, că, nefiind implicat Guvernul în adoptarea legilor justiţiei, nu are ce să le răspundă la criticile pe acest subiect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Legile din justiţie au fost adoptate de Parlament, nu prin OUG aşa cum s-a întâmplat în guvernarea Cioloş şi nici prin asumarea răspunderii, aşa cum a fost în guvernarea PDL cu ministrul Monica Macovei. Nefiind implicat Guvernul, n-am ce să vă răspund. Guvernul s-a implicat ulterior doar pentru a introduce unele recomandări ale Comisiei de la Veneţia”, a afirmat premierul Dăncilă.

Pe de altă parte, Viorica Dăncilă a susţinut că în guvernarea PSD-ALDE plusul este în buzunarele românilor, iar minusul doar în moţiunea opoziţiei.

”Vă asigur că atunci când pensionarii se uită pe fluturaşul de pensie văd cu plus şi oricât încercaţi să spuneţi că albul e negru adevărul e altul”, a mai afirmat ea, susţinând că creşterea pensiei a fost cu mult peste rata inflaţiei.

Ea a acuzat opoziţia că, dacă vine la guvernare, va opri creşterile de pensii.

”Noua lege a pensiilor nu poate fi pusă în aplicare de dvs. Dacă veniţi la guvernare, opriţi creşterile de pensii. Pensionarii care ne privesc acum îşi doresc din tot sufletul să nu treacă această moţiune de cenzură”, a afirmat Dăncilă.

Premierul a mai susţinut că, în primele zece luni ale mandatului său, investiţiile publice au crescut, iar investiţiile străine directe au atins cea mai mare valoare de după criză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.