Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a stabilit că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va trage la sorţi, în 2019, noile completuri de cinci judecători, însă dosarele aflate pe rol la 31 decembrie râmân la actualele completuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În şedinţa din data de 19 decembrie 2018, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât că, pentru anul 2019, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va organiza tragerea la sorţi a judecătorilor care fac parte din compunerea completurilor de 5 judecători”, au transmis, miercuri, reprezentanţii CSM.

Potrivit acestora, ”dosarele aflate pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la data de 31 decembrie 2018, de competenţa completurilor de 5 judecători, înfiinţate în anul 2018, potrivit regulilor stabilite prin Hotărârea Secţiei pentru judecători nr. 1367/2018, vor fi judecate de aceste completuri”.

Membrii noilor completuri de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au fost desemnaţi joi, prin tragere la sorţi.

Astfel, completul de 5 judecători – Penal 1 este format din: Neniţă Simona Cristina, Dragomir Ilie Iulian, Epure Constantin, Foitoş Marius Dan, Matei Ionuţ Mihai; completul de 5 judecători – Penal 2: Encean Simona Daniela, Rog Lucia Tatiana, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana, Popa Rodica Aida, completul de 5 Judecători – Penal 3: Vasile Francisca Maria, Cerbu Silvia, Bogdan Ioana, Alexandrescu Anca Mădălina, Iancu Ana Hermina.

După repartizarea aleatorie a dosarelor, procesul angajărilor fictive de la Direcţia Copilului Teleorman, în care este judecat Liviu Dragnea, a picat la completul 2 penal.

Instanţa a decis, miercuri, să amâne pentru 21 ianuarie 2019 judecarea dosarului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.