Deputatul Claudiu Năsui (USR) afirmă că majoritatea PSD-ALDE va distruge economia României, precizând că aşa-zisa ”taxă pe lăcomie” va fi suportată tot de populaţie, iar Pilonul II de pensii va fi practic desfiinţat, în timp ce companiile care au investit în România ”plâng”, pentru că modificările din Codul Fiscal vor intra în vigoare în două săptămâni, afectând grav companiile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pregătiţi-vă pentru o mare prăbuşire a bursei azi. Aceiaşi politicieni care nu se mai opresc din a ne tot taxa (supra-accize pe carburanţi şi creşterea impozitării muncii) şi care recent şi-au mărit pensiile speciale şi indemnizaţiile, vin acum cu noi taxe şi impozite pe care va trebui să le suportăm tot noi. Exact cum v-am spus acum o săptămână, ei explodează cheltuielile statului după care vin tot la noi să ne ceară să strângem cureaua”, mai afirmă deputatul USR.

El spune că aşa-zisa taxă pe „lăcomie” nu este o taxă pe lăcomia Guvernului. ”Taxa o vom plătit tot noi. Se numeşte asupra „lăcomiei” în mod ipocrit ca să fie înghiţită mai uşor de populaţie. De fapt va fi o taxă pe care o vom vedea în comisioanele bancare şi în dobânzile bancare. Vom primi mai puţini bani pentru sumele pe care le economisim şi vom plăti mai scump creditele, deci tot românii vor pierde”, explică Năsui.

De asemenea, fondurile din Pilonul II se vor desfiinţa şi, astfel, statul va încasa tot CAS-ul pe care îl plătesc românii. ”Guvernul desfiinţează de facto fondurile din pilonul 2 pentru că le face profitabilitatea imposibilă şi, în acelaşi timp, le cere să vină cu 800 de milioane de euro în plus ca să mai existe în România. O sumă colosală pe care fondurile nu o vor da. În plus, ~80% din români au contribuit deja de 5 ani şi îşi vor putea retrage sumele din pilonul 2, ceea ce va duce la retrageri masive şi o prăbuşire bursieră de toată frumuseţea. De ce? Pentru că pentru a da acei bani, fondurile vor trebui să vândă ce au, iar asta va prăbuşi indicii bursieri”, avertizează deputatul USR.

Claudiu Năsui vorbeşte şi despre introducerea noii taxe pe internet: ”Practic guvernul vrea să îngreuneze un serviciu care mergea bine în România. Atât de bine încât eram chiar daţi de exemplu internaţional. Acum vedem că se introduce o nouă taxă, peste toate cele care existau deja, de 3% pe cifra de afaceri! Acest lucru contravine chiar normelor europene”.

”Plafonarea preţului gazelor înseamnă oprirea imediată a tuturor investiţiilor în extracţia de gaze. Iar de asta cine va beneficia? Cei de la care importăm gaze. Să nu ne bucurăm că vom avea gaze ieftine. Vom avea gaze ieftine pe hârtie. În practică nu vom avea nimic ieftin”, declară deputatul USR.

El subliniază faptul că toate creşterile de taxe şi impozite vor intra în vigoare în mai puţin de două săptămâni de acum, de la 1 ianuarie.

”Vă daţi seama ce înseamnă asta pentru o companie serioasă care şi-a făcut deja bugete şi planuri pentru anul următor? Vă daţi seama în ce hal gonim investitorii cu aceste semnale? Cei care au investit în România acum plâng. Iar cei care au ales Ungaria, Bulgaria sau alte ţări din jurul nostru răsuflă uşuraţi că nu trebuie să-şi bată capul cu haosul acesta fiscal. În halul acesta ne-a adus PSD-ALDE”, încheie deputatul USR.

Guvernul a anunţat, marţi, că va introduce, de la 1 ianuarie 2019, o ”taxă pe lăcomie” pe activele băncilor, acestea urmând să fie taxate diferenţiat, în funcţie de nivelul Robor la 3 şi la 6 luni şi speră să obţină suplimentar 3,6 miliarde de lei anul viitor.

Participanţii la fondurile de pensii administrate privat din Pilonul II se vor putea retrage înainte de termen pe bază de cerere, începând de anul viitor, după minimum 5 ani de participare, iar comisionul de retragere înainte de termen este de 2% din valoarea activelor cuvenite, a mai anunţat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Ministrul Finanţalor, Eugen Teodorovici, a anunţat, începând de la 1 ianuarie 2019, o plafonare preţului la gazele naturale la 68 lei/MWh, o măsură necesară pentru că, spune el, producătorii vând gazele naturale extrase la un preţ de trei ori mai mare decât preţul de producţie. Măsura se va aplica până în 28 februarie 2022, potrivit ministrului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.