Un nou document obţinut de CNN arată că preşedintele american, Donald Trump, a semnat o scrisoare de intenţie pentru construirea Trump Tower în Rusia, în ciuda faptului că avocatul său personal Rudy Giuliani a afirmat că acest document nu a fost semnat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chris Cuomo, jurnalist CNN, a obţinut o copie a documentului care pune baza negocierilor pentru un hotel şi o proprietate comercială a lui Trump chiar în centrul Moscovei. Scrisoarea are data de 28 octombrie 2015 şi are semnătura lui Trump.

Întrebat fiind duminică de această scrisoare, Giuliani a afirmat pentru CNN că nu a fost semnată: „A fost un proiect imobiliar. A existat o scrisoare de intenţie dar nimeni nu a semnat-o”.

Documentul, care este fără caracter obligatoriu, a fost semnat şi de Andrey Rozov, proprietarul I.C. Expert Investment, firma rusă care ar fi fost responsabilă pentru dezvoltarea proprietăţii.

Trump nu a informat opinia publică în timpul campaniei sale prezidenţiale din 2016 că firma sa ia în calcul posibilitatea unor afaceri cu Rusia şi a afirmat în repetate rânduri că nu are nicio legătură cu Moscova.

Proiectul, care a fost anulat ulterior, i-ar fi adus lui Trump patru milioane de dolari, un procent din vânzări şi control asupra activităţilor de marketing şi design. Acordul ar fi inclus şi posibilitatea numirii spa-ului din hotel după fiica lui Trump, Ivanka.

Echipa procurorului special Robert Mueller care investighează posibile legături între echipa lui Trump şi Rusia susţine că acordul ar fi fost „profitabil” pentru Organizaţia Trump.

Giuliani a sugerat că Trump ar fi vorbit cu Michael Cohen, avocatul său de la acea vreme, după ianuarie 2016 despre proiectul din Moscova şi a precizat într-un interviu pentru ABC că aceste conversaţii ar fi avut loc chiar până spre sfârşitul perioadei de campanie pentru alegeri.

„Conform răspunsului pe care l-a dat, ele ar fi avut loc până în noiembrie 2016”, a afirmat Giulani, făcând referire la răspunsurile scrise trimise de Trump lui Robert Mueller.

În 2017, Cohen a declarat pentru Congres că Trump a semnat scrisoarea de intenţie. De asemenea, tot în faţa Congresului, Donald Trump Jr., fiul preşedintelui, a declarat că tatăl său a semnat scrisoarea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.