Regele Salman al Arabiei Saudite a anunţat marţi un buget de 1,11 mii de miliarde de riali (295 miliarde de dolari) pentru 2019, cel mai mare din istoria ţării, şi a spus că guvernul va continua reformele economice, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul prognozează un deficit bugetar de 35 de miliarde de dolari, provocat de preţurile scăzute ale petrolului.  Astfel, 2019 va fi al şaselea an cu deficit bugetar pentru Arabia Saudită.

În 2019, Arabia Saudită intenţionează să crească cheltuielile statului cu 7%. Veniturile, majoritatea obţinute din vânzările de petrol, sunt estimate la 260 de miliarde de dolari.

”Suntem hotărâţi să continuăm reforma economică, să ajungem la disciplină fiscală, să îmbunătăţim transparenţa şi să întărim sectorul privat”, a afirmat regele într-un discurs transmis de televiziune.

Potrivit planului economic numit Vision 2030, al prinţului moştenitor Mohammed bin Salman, guvernul vrea să creeze locuri de muncă pentru saudiţi, dar companiile au fost afectate puternic de creşterea taxelor şi alte măsuri pentru reducerea deficitului bugetar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.