Ministrul pentru afaceri europene din Ungaria, Szabolcs Takács, acuză instituţiile comunitare, într-un interviu pentru Digi24, că terorizează statele membre care au opinii diferite faţă de Bruxelles şi că au început o vânătoare de vrăjitoare la adresa unor state membre, înţelegându-şi greşit menirea. El a sous c- este de acord cu abordarea României pe durata deţinerii preşedinţiei Consiliului UE, aceea de a de "a înlătura dublul standard dintre statele membre şi Uniunea Europeană".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Parlamentul European îşi înţelege greşit menirea când începe o vânătoare de vrăjitoare la adresa unor state membre, când ne tratează discriminatoriu şi refuză să ia în considerare probleme similare din alte state membre. Nu e deloc corect. Parlamentul European ar trebui să aibă rolul de a proteja interesele cetăţenilor Uniunii Europene. Dar în loc să facă asta, terorizează politic", a afirmat oficialul ungar în interviul acordat Digi24.

El a declarat că Legisltivul european "marginalizează ţările cu opinii diferite sau vin cu o părere opusă pentru a da impresia unei dezbateri democratice".

"Desigur, noi respingem astfel de practici şi suntem de acord cu abordarea României pe timpul preşedinţiei. Şi anume intenţia de a înlătura dublul standard dintre statele membre şi Uniunea Europeană", a precizat ministrul ungar.

El a susţinut că există un interes politic de a crea această percepţie cum că ar exista o problemă cu democraţia în Ungaria.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.