Meteorologii au emis, luni, mai multe avertizări cod galben de ceaţă densă care reduce vizibilitatea, ninsori abundente şi vânt puternic. În multe locuri se va depune un nou strat de zăpadă de 10 - 20 de centimetri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, potrivit meteorologilor, până la ora 10.00, este cod galben de precipitaţii mixte care local vor duce la depunerea de polei în zona joasă a judeţelor Bacău şi Vrancea.

Tot până la ora 10.00, este cod galben de ceaţă care reduce vizibilitatea sub 200 de metri şi ocazional sub 50 de metri, în judeţul Bihor, mai ales în localităţile Marghita, Săcueni, Aleşd, Valea lui Mihai, Popeşti, Tileagd, Diosig, Dobreşti, Suplacu de Barcău, Brusturi, Vadu Crişului, Borod, Tăuteu, Şimian, Sălard, Şuncuiuş, Aştileu, Curtuişeni, Balc, Chişlaz, Ineu, Derna, Sârbi, Abram, Sălacea, Lugaşu de Jos, Ţeţchea, Auşeu, Măgeşti, Roşiori, Tarcea, Abrămuţ, Copăcel, Vârciorog, Cherechiu, Ciuhoi, Cetariu, Buduslău, Tămăşeu, Săcădat, Spinuş, Şinteu, Boianu Mare şi Viişoara.

În aceste zone este posibil să ningă uşor.

Meteorologii au emis, de asemenea, mai multe avertizări nowcasting de ninsori abundente pentru mai multe judeţe ale ţării. Codul galben este în vigoare până la ora 12.00.

Astfel, în judeţul Cluj va continua să ningă şi local se va depune strat de zăpadă de peste 10 dentimetri.
”Ȋn zona avertizată, există strat de zăpadă depus de 10-15 cm”, anunţă meteorologii.

De asemenea, va ninge în zona de munte a judeţului Sibiu, dar şi în localităţile Sibiu, Cisnădie, Avrig, Tălmaciu, Şelimbăr, Roşia, Racoviţa, Şura Mare, Turnu Roşu, Sadu, Şura Mică, Boiţa. În plus, va ninge în zona joasă a judeţului Mureş.

În cele două judeţe, meteorologii anunţă ”ninsori moderate cantitativ care local vor determina depunerea unui strat de zăpadă de 10...20 cm”.

Tot până la ora 12.00, în zona de munte a judeţelor Argeş şi Dâmboviţa se vor semnala ”ninsori în general moderate cantitativ care local, îndeosebi la altitudini de peste 1.200 m, vor determina depunerea unui strat de zăpadă de 10...20 cm”.

O altă avertizare care anunţă depunerea unui strat de zăpadă de 10 – 20 de centimetri vizează judeţele Bistriţa-Năsăud şi Maramuireş.

În plus, meteorologii anunţă viscol în zona de munte, de peste cota 1.800 de metri, din judeţul Prahova.

”Se vor semnala: viscol: ninsoare însoţită de vânt cu viteze la rafală de peste 70...80 km/h care determină vizibilitate de sub 100 m”, anunţă meteorologii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.