Centrul Infotrafic anunţă că, duminică dimineaţă, sunt mai multe probleme în traficul feroviar de pe raza Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Timişoara, fiind afectate trei trenuri cu peste 360 de călători. Astfel, între staţiile CF Topleţ şi Valea Cernei, în judeţul Caraş-Severin, este oprit un tren cu două sute de călători, după ce mai multe crengi de copac au căzut peste firul de înaltă tensiune şi l-au rupt. De asemenea, din cauza lipsei de tensiune în reţeaua de contact, este oprită circulaţia feroviară pe magistrala 200, între staţiile CF Vărădia şi Zam, în judeţul Arad, fiind afectate două trenuri cu peste 160 de călători. CFR a anunţat că cele mai mari probleme în circulaţie sunt înregistrate pe raza regionalelor Craiova şi Timişoara. Echipele de intervenţie acţionează în teren pe patru secţii de cale ferată pentru remedierea deranjamentelor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică, din cauza copacilor căzuţi pe calea ferată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Două trenuri de călători sunt blocate în judeţul Hunedoara, din cauza zăpezii

Două trenuri de călători sunt blocate pe şine, în judeţul Hunedoara, din cauza blocării liniilor ferate de copacii căzuţi. Peste 16.000 de abonaţi nu au current electric, iar pe drumuri se circulă în condiţii de iarnă.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, două trenuri sunt blocate, duminică, din cauza căderilor de arbori peste linia ferată.

Cele două trenuri de călători sunt oprite în apropierea gărilor Strâmbuţa şi Zam din cauza blocării liniei ferate de copaci căzuţi. 20 de oameni, printre care un copil, aflaţi în trenul Regio 2082, oprit în gara Strâmbuţa, sunt preluaţi de pompieri şi transportaţi cu un microbuz în Petroşani.

Trenul InterRegio 100765, ce circulă pe ruta Iaşi – Timişoara staţionează în gara Zam deoarece linia ferată este blocată de arbori căzuţi pe şine în judeţul Arad. Trenul este încălzit, iar autorităţile monitorizează pasagerii şi sunt pregătite să acorde ajutor, la nevoie.

UPDATE Gorj: Trafic feroviar întrerupt pe Secţia de cale ferată 202 Târgu Jiu – Filiaşi, din cauza lipsei de tensiune în reţeaua de contact

Centrul Infotrafic anunţă că trafic feroviar este întrerupt, duminică dimineaţă, pe Secţia de cale ferată 202 Târgu Jiu – Filiaşi, din cauza lipsei de tensiune în reţeaua de contact.

”Din cauza lipsei de tensiune în reţeaua de contact, circulaţia feroviară pe secţia de cale ferată 202 Târgu Jiu – Filiaşi este întreruptă. Din acest motiv, trenul InterRegio 1822, care se deplasează pe relaţia Arad - Bucureşti Nord, este oprit în linie curentă între staţiile CF Budieni şi Copăcioasa, în judeţul Gorj”, a transmis, duminică dimineaţă, Centrul Infotrafic.

Probleme sunt pe calea ferată în mai multe judeţe.

UPDATE - CFR: Intervenţii pe patru secţii de cale ferată pentru remedierea deranjamentelor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică, din cauza copacilor căzuţi

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA anunţă că, duminică dimineaţă, traficul feroviar este adaptat la condiţiile meteo nefavorabile înregistrate pe raza judeţelor aflate sub cod portocaliu şi cod galben de vânt puternic şi ninsori viscolite, cele mai mari probleme în circulaţie fiind înregistrate pe raza regionalelor Craiova şi Timişoara. Echipele de intervenţie acţionează în teren pe patru secţii de cale ferată pentru remedierea deranjamentelor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică, din cauza copacilor căzuţi pe calea ferată.

”La această oră, echipele de intervenţie acţionează în teren pe patru secţii de cale ferată de pe raza regionalelor Craiova şi Timişoara pentru remedierea deranjamentelor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică: Valea Sadului - Lainici, Lunca Budieni - Bărbăteşti, Valea Cernei - Turnu Severin şi Vărădia -Săvârşin, unde nu există tensiune în firul de contact, din cauza copacilor căzuţi pe calea ferată”, au anunţt, duminică dimineaţă, reprezentanţii CFR.

Potrivit acestora, în intervalul orar necesar operaţiunilor de verificare şi intervenţie, traficul feroviar pe distanţele respective a fost oprit pentru a permite accesul şi intervenţia drezinelor şi a personalului specializat, trenurile care circulau pe traseele respective fiind oprite în alte staţii de pe traseu.7

Sunt afectate trenurile IR 1822/1821 Arad – Bucureşti Nord (retur), IR 1654 Vatra Dornei – Bucureşti Nord şi IR 1696/1695 Timişoara Nord – Bucureşti Nord (retur).

Centrul Infotrafic anunţă că, duminică dimineaţă, se circulă în condiţii de iarnă pe arterele din judeţele aflate sub incidenţa atenţionărilor cod galben şi cod portocaliu de ninsori, pe anumite tronsoane, în special din afara localităţilor, fără a fi semnalate, însă, drumuri naţionale sau autostrăzi cu traficul întrerupt.

”În ceea ce priveşte traficul feroviar, semnalăm că pe raza Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Timişoara se înregistrează mai multe probleme. Circulaţia feroviară pe magistrala 900 este întreruptă între staţiile CF Topleţ şi Valea Cernei, în judeţul Caraş-Severin, după ce mai multe crengi de copac au căzut peste firul de înaltă tensiune şi l-au rupt. Trenul IR 1696, care se deplasa pe relaţia Timişoara – Bucureşti (aproximativ 200 de călători) staţionează în linie curentă”, anunţă Infotrafic.

Totodată, din cauza lipsei de tensiune în reţeaua de contact, este oprită circulaţia feroviară pe magistrala 200, între staţiile CF Vărădia şi Zam, în judeţul Arad.

”Din acest motiv, două trenuri şi-au întrerupt deplasarea. Trenul IR 473-2, care se deplasează pe relaţia Curtici – Bucureşti (aproximativ 60 de călători) staţionează aproape de staţia CF Vărădia. Trenul IR 472-1, care se deplasează pe relaţia Bucureşti – Budapesta (aproximativ 100 de călători) este oprit în staţia CF Zam”, mai precizează sursa citată.

De asemenea, din cauza vremii nefavorabile, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a fost închisă circulaţia feroviară pe secţia de cale ferată 922 Vasiova – Reşiţa, în judeţul Caraş-Severin.

Polişiştii precizează că nu sunt anunţate porturi sau aeroporturi închise.

Întreaga ţară este, duminică, până la ora 18.00, sub incidenţa unei informări meteorologice de ninsori, lapoviţă, ploi şi polei, pentru opt judeţe fiind emisă avertizare cod portocaliu.

În aceste zone, va ninge abundent, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ. În zona montană înaltă va fi viscol, cu rafale de vânt ce vor depăşi 70 km/h.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.