Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spune că recomandările din MCV sunt luate în considerare şi se va încerca îndeplinirea lor, menţionând că de 12 ani România tot îndeplineşte cele patru recomandări formulate iniţial. "Sigur ne dorim ca recomandările să aibă conţinut obiectiv şi nu ţinte mişcătoare, sigur ne dorim ca MCV-ul să fie ridicat", afirmă el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Justiţiei a fost întrebat dacă se pune în discuţie ideea contestării MCV.

"Ideea aceea să v-o explice cine a lansat-o. Eu am declarat şi repet că sigur, luăm în considerare recomandările. Sigur, recomandarea nu-i precum cine a zis ca din convenţie şi tratat internaţional, că raportorii ăia care au venit, trei, patru, cinci n-au devenit super-legiuitori la noi să adopte ceva cu putere juridică egală cu tratatele şi convenţiile, deci sigur vom respecta, sigur vom încerca să îndeplinim recomandările, sigur ne dorim ca recomandările să aibă conţinut obiectiv şi nu ţinte mişcătoare, sigur ne dorim ca MCV-ul să fie ridicat, sigur el a fost în decembrie 2006, când a fost instituit, erau patru recomandări, de 12 ani de zile le tot îndeplinim", a afirmat el.

Comisia Europeană a recomandat, în ultimul raport MCV, suspendarea imediată a punerii în aplicare a legilor justiţiei şi a ordonanţelor de urgenţă ulterioare, suspendarea imediată a tuturor procedurilor de numire şi revocare aflate în curs care vizează procurori în funcţii-cheie, respectarea avizelor negative ale Consiliului Superior al Magistraturii referitoare la numirea sau revocarea unor procurori cu funcţii de conducere, îngheţarea intrării în vigoare a modificărilor propuse a fi aduse Codului penal şi Codului de procedură penală şi relansarea procedurii de revizuire.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.