Bilanţul atacului în Piaţa de Crăciun de la Strasbourg, marţi seara, a fost revizuit în scădere miercuri dimineaţa de către prefectura din Bas-Rhin, care anunţă de-acum doi mirţi, şapte răniţi grav şi şapte răniţi uşor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un bilanţ anterior anunţa trei morţi şi 13 răniţi.

Nicio explicaţie nu a fost prezentată ca motivare a acestui nou bilanţ.

Primarul oraşului, Roland Ries, a anunţat un bilanţ mai grav - de patru morţi - în noaptea de marţi spre miercuri, după care ministrul de Interne Christophe Castaner a avansat un bilanţ revizuit în scădere de trei morţi, într-o conferinţă de presă la ora locală 2.00 (3.00, ora României).

”Către ora (locală) 20.00 (21.00, ora României), marţi, 11 decembrie, un individ a intrat în perimetrul Pieţei de Crăciun”, a anunţat prefectura. ”Individul a făcut uz de arme, atingând mai multe persoane”.

Presupusul autor al faptelor, un bărbat în vârstă de 29 de ani, pe numele căruia există o ”fişă S” - privind Securitatea Statului - este în continuare fugar. El este căutat în mod activ de forţele de ordine - patru-cinci unităţi mobile au fost mobilizate pe teren, susţinute de mijlooace aeriene şi de echipe din cadrul Raid, Brigăzii de Căutare şi Intervenţie (BRI) şi Forţei Sentinelle, a precizat prefectura.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, 420 de poliţişti şi 200 de jandarmi sunt mobilizaţi.

Centrul Strasbourgului a fost blocat o mare parte a nopţii de marţi spre miercuri, însă măsurile au fost ridicate către ora locală 2.30 (3.30, ora României).

Toate manifestaţiile au fost interzise miercuri în capitala Alsaciei.

Şcolile, colegiile şi liceele sunt deschise, spre deosebire de echipamente culturale şi sportive - muzee, patinoar, între altele.

Oraşul este străbătut de forţe de ordine - poliţia naţională, forţe mobile şi Forţa Sentinelle.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.