Preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, consideră că Alianţa Vestului (AVE), anunţată recent de primarii din Arad, Cluj-Napoca, Oradea şi Timişoara, ”nu e altceva decât o alianţă politico-electorală”, care nu va putea face niciun kilometru de autostradă, pentru că un astfel de proiect de infrastructură nu este de competenţa primarilor. Căprar spune că o asociere de tipul AVE nu e ceva nou, pentru că există 391 de astfel de cooperări în ţară, şi nu e nici de condamnat ”atâta timp cât se doreşte cu adevărat dezvoltarea zonei de vest a României şi nu este doar un exerciţiu de imagine în pre-campania pentru Parlamentul European”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mult mediatizata Alianţă a Vestului nu e altceva decât o alianţă politico-electorală, cel puţin pentru primarul Gheorghe Falcă, aflat în cădere liberă în sondaje, care o foloseşte pentru a obţine un capital de imagine, în tentativa de a ajunge pe un loc eligibil pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare. Trebuie spus din capul locului că atât PSD, cât şi Guvernul Dăncilă susţin cooperarea între comunităţile locale, indiferent că sunt din vest, est, sud sau nord. Poate opinia publică nu ştie, dar la nivel naţional există aproape 400 de astfel de cooperări, mai precis 391. Inclusiv la nivelul judeţului Arad există asocieri între comunităţile locale, pe apă, canalizare, deşeuri, iar în ultima perioadă mai multe comune şi oraşe se unesc în astfel de asociaţii, pentru a obţine extinderea reţelei de gaz. Aşadar, ceea ce propun cei patru primari PNL care au format această alianţă nu e nici nou, nici de condamnat, atâta timp cât se doreşte cu adevărat dezvoltarea zonei de vest a României şi nu este doar un exerciţiu de imagine, în pre-campania pentru Parlamentul European”, a declarat, miercuri, deputatul Dorel Căprar.

Liderul PSD Arad consideră că promisiunile AVE nu vor putea fi duse la îndeplinire.

”Programul pe care îl anunţă Gheorghe Falcă poate fi considerat în mare parte o declaraţie de susţinere a Guvernului şi a proiectelor guvernamentale care se află deja în desfăşurare în vestul ţării, dar pe care primarul Aradului lasă impresia că le-a scos din joben şi că-i aparţin. Toate autostrăzile şi căile ferate la care se referă sunt pe harta naţională pe care o are în vedere guvernul. Singura diferenţă e că cele patru primării sau alianţa nu pot face niciun kilometru de autostradă, asta o ştie şi un ucenic în ale administraţiei. Primarii nu pot semna un proiect de autostradă, pentru că un astfel de drum nu trece doar prin patru oraşe sau doar printr-o regiune, ci este parte a reţelei naţionale de drumuri”, a declarat Căprar.

Deputatul acuză că Aradul a obţinut doar o treime faţă de fondurile atrase de Oradea în perioada 2012-2016, sau jumătate din fondurile atrase de Suceava, Hunedoara, Dolj ori Bistriţa-Năsăud.

”Cu alte cuvinte, suntem la coada clasamentului la acest capitol. Şi probabil vom fi codaşi şi în această alianţă, dacă ea va trece vreodată de stadiul de vehicul electoral”, consideră Căprar.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.