Chinezii de la Vivo au prezentat un smartphone cu Android dotat cu două ecrane, câte unul pe fiecare parte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

NEX Dual Display Edition, aşa cum sugerează şi numele, are două ecrane pe cele două feţe ale device-ului. Producătorul chinez a considerat folosirea celor două ecrane ca fiind o soluţie la problema "bretonului".

Majoritatea producătorilor de telefoane au ales soluţia :bretonului" pentru a păstra camera foto frontală şi a mări în acelaşi timp proporţia ecranului. Mai nou, unele din telefoanele ce urmează a fi lansate anul viitor vor avea pur şi simplu o gaură în ecran special făcută pentru camera foto.

Însă, chinezii de la Vivo au altă soluţie pentru această problemă. În locul unui ecran cu "breton" sau gaură, aceştia au montat două ecrane, câte unul pe fiecare parte a telefonului.

Ecranul principal acoperă aproape în întregime faţa dispozitivului şi nu are nici "breton" şi nici gaură pentru cameră foto frontală pentru că nu există cameră frontală. Singura cameră (duală) se află pe spatele device-ului.

Tot pe spate se află al doilea ecran. Acesta ocupă o proporţie mai mică din suprafaţa telefonului, însă face loc camerei foto duale şi senzorilor. Ideea este ca telefonul să fie pur şi simplu întors pe cealaltă parte atunci când se doreşte realizare unui selfie.

Ecranul principal are 6,39 inch, iar cel de pe spate măsoară 5,49 inch. Ambele au rezoluţie 1080p.

Există trei moduri prin care se poate face trecerea de la un ecran la celălalt: un buton fizic, un shortcut pe desktop şi un swipe cu trei degete pe ecran.

Cele două ecrane au permis implementarea unui aşa-zis mod oglindă: când i se face poză unei persoane, ecranul dinspre aceasta afişează ceea ce vede şi fotograful pe cealaltă parte.

Altfel, NEX Dual Display Edition are dotări standard de flagship, cu Snapdragon 845, 10 GB memorie RAM şi 128 GB spaţiu de stocare. Bateria are o capacitate de 3.500 mAh, iar senzorul de amprente este integrat în ecran.

Smartphone-ul va fi vândut în China începând cu 29 decembrie, unde va costa 4,998 yuan (aproximativ 3.000 de lei). Producătorul are planuri şi pentru o lansare globală, însă nu a precizat când va avea loc aceasta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.