La doar câteva zile de la aniversarea Centenarului românesc, compania Antibiotice a marcat aniversarea a 63 de ani de activitate, sub mesajul “Continuitate şi performanţă românească”. La festivitatea organizată marţi, 11 decembrie, la sediul companiei, au participat Sorina Pintea, Ministrul Sănătăţii, ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, personalităţi din domeniul medical şi academic, reprezentanţi la vârf ai autorităţilor publice locale şi centrale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pentru noi, tradiţia înseamnă continuitate şi recunoaştere iar toţi aceşti ani care s-au scurs în existenţa noastră sunt o dovadă a perseverenţei şi transformărilor pe care le-a parcurs această organizaţie. În an centenar, ne dorim ca valorile româneşti să fie reconsiderate, încurajate pentru a dăinui peste timp. Antibiotice SA a continuat să fie o companie de referinţă în mediul de business datorită unei echipei de 1400 de oameni dedicaţi. Zi de zi, echipa Antibiotice demonstrează că România se poate afirma în lume şi prin fabricarea de medicamente de calitate, la standarde internaţionale”, a declarat Ioan Nani, Director General, Antibiotice SA.

La rândul său, Sorina Pintea, Ministrul Sănătăţii a subliniat în alocuţiunea susţinută: „Am simţit şi eu, în calitate de proprietar a 53% din acţiunile Antibiotice SA, mândria de a fi parte a acestei poveşti de succes. Sunt onorată să fiu aici, să cinstim împreună cei 63 de ani de activitate neîntreruptă şi performanţă remarcabilă a primei fabrici din România şi Sud Estul Europei care a produs penicilină, iar ulterior sute de produse farmaceutice care au contribuit la starea de sănătate a acestui popor. Anul acesta este unul special pentru ţara noastră, anul Centenarului, dar şi un an în care privim spre viitor. Un viitor care ne onorează şi ne responsabilizează în faţa unei Europe unite prin preluarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.”

Doamna Sorina Pintea a menţionat că îmbunătăţirea accesului cetăţenilor români la servicii de sănătate constituie o prioritate, exprimând convingerea că Antibiotice SA este un partener care va oferi în continuare soluţii viabile în acest context.
Compania Antibiotice este astăzi cel mai important producător de medicamente generice cu capital românesc. Pentru producătorul farmaceutic ieşean, anul 2018 s-a derulat sub semnul continuităţii şi performanţei, confirmând trendul creşterii constante pe care şi-a propus să o susţină. Printr-un efort important de ordin investiţional, menit să ducă la dezvoltarea capacităţii de producţie şi menţinerea standardelor de calitate pentru care este recunoscută, compania ieşeană şi-a consolidat afacerea pe plan naţional şi internaţional. Pe piaţa naţională, Antibiotice SA îşi menţine poziţia de lider valoric în categoria produse sterile injectabile beta-lactamice şi cea de lider în termeni de volum în segmentul produselor de uz topic (unguente, geluri şi supozitoare).

Investiţiile masive realizate în ultimii 20 de ani - în retehnologizare, echipamente moderne şi alinierea la standardele de calitate internaţionale au permis nu doar consolidarea poziţiei pe piaţa autohtonă ci şi dezvoltarea exporturilor. În prezent, 35% din cifra de afaceri a companiei este realizată exportând în peste 70 de ţări produse finite şi substanţa activă Nistatină.  Compania Antibiotice este de altfel lider mondial în producţia de Nistatină, iar produsul deţine titlul de standard internaţional de referinţă din punct de vedere al calităţii. Producătorul farmaceutic ieşean are în acest moment reprezentanţe proprii în Vietnam, Republica Moldova, Ucraina şi Serbia.

Despre performanţele acestui brand autentic românesc vorbesc de la sine şi distincţiile obţinute de-a lungul timpului: Trofeul ANEIR „Cel mai dinamic producător - exportator de medicamente din România”, Ordinul „Meritul Industrial şi Comercial” în grad de Comandor - acordat de Preşedinţia României. Antibiotice SA este de peste 20 de ani lider al mediului de afaceri românesc, situându-se pe primul loc în industria farmaceutică, potrivit topurilor realizate de Camera de Comerţ şi Industrie a României.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.