Ministerul Afacerilor Externe (MAE) salută adoptarea rezoluţiei Parlamentului European referitoare la admiterea României în spaţiul Schengen, respectiv eliminarea controalelor la frontierele interne, terestre, maritime şi aeriene şi afirmă că votul nu face decât să reconfirme faptul că ”România este pregătită pe deplin pentru aderare şi îndeplineşte responsabilităţile care îi revin”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Prin această rezoluţie, Parlamentul European îndeamnă Consiliul să prezinte cât mai curând cu putinţă un nou proiect de decizie privind aplicarea integrală a dispoziţiilor acquis-ului Schengen în Româna şi Bulgaria şi să ia o decizie imediată pentru eliminarea controalelor la frontierele interne. Această rezoluţie întăreşte poziţia constantă exprimată în repetate rânduri de Parlamentul European şi reiterează importanţa admiterii României şi a Bulgariei în Spaţiul Schengen.”, au transmis, marţi seară, reprezentanţii MAE.

Potrivit acestora, rezoluţia reconfirmă faptul că ”România este pregătită pe deplin pentru aderare şi îndeplineşte responsabilităţile care îi revin potrivit statutului de stat Schengen, contribuind astfel la securitatea tuturor cetăţenilor europeni”.

Parlamentul European a adoptat marţi raportul care propune admiterea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen, decizia finală pe acest subiect revenind Consiliului UE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.