Fostul deputat Sebastian Ghiţă a declarat marti, referindu-se la plata avionului pentru repatrierea fostului director FNI Nicolae Popa din Indonezia, că nici el şi nici Poliţia Română nu mint, conform calculelor sale cursa costând peste 120.000 de euro, din care 52.000 de euro au fost plătiţi de Poliţie, iar 68.000 de euro au fost plătiţi de el la cererea Laurei Codruţa Kovesi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

" Poliţia Română nu minte cu nimic atunci când spune că a plătit integral factura emisă de către Ţiriac Air pentru cursa de Jakarta în valoare de 52.000 de euro. Nici eu, Sebastian Ghiţă, nu mint când spun că o firmă din Ploieşti a plătit la rugămintea mea 68.000 de euro, la cererea Laurei Kovesi, tot pentru aceeaşi cursă. Am explicat de ce se grăbea precum şi faptul că o plată de peste 52.000 de euro făcută de Poliţie ar fi durat mult ca procedură şi ar fi avut nevoie de suplimentări bugetare.", a precizat Sebastian Ghiţă, conform romaniatv.net.

El a explicat că o cursă Bucureşti-Jakarta durează 17 ore dus şi 17 ore întors, o oră de zbor costă 4000 de euro, iar în total este vorba despre 34 de ore de zbor.

"Costul închirierii unui avion GulfStream G200 precum cel folosit de către Ţiriac Air este de 4000 de euro pe oră. Aşadar, cu reduceri cu tot, cursa a costat peste 120.000 de euro. 52.000 de euro plătiţi de Poliţie, iar 68.000 de euro plătiţi la cererea Laurei Kovesi de către mine. Şi eu, şi Poliţia Română spunem adevărul. Doar doamna Kovesi minte, ca de obicei, prin omisiune. Sunt convins că procurorii de la parchetul general vo face lumină şi vor găsi rapid adevărul. Facturile, ordinele de plată, jurnalele de bord ale avioanelor, toate aceastea sunt probe şi au fost găsite de către procurori", a mai spus Ghiţă, conform sursei citate.

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a declarat duminică la România TV că a făcut o plângere penală pe numele fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi. Fosta şefă a DNA a fost reclamată de Ghiţă la Secţia Specială pentru anchetarea magistraţilor. Sebastian Ghiţă susţine că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea lui Nicolae Popa.

Poliţia Română a precizat marţi că procedura de achiziţie a serviciilor de transport aerian pentru aducerea în ţară a lui Nicolae Popa a fost derulată de Ministerul Afacerilor Interne, iar negocierile s-au purtat cu trei operatori, câştigătoare fiind desemnată S.C. Ion Ţiriac Air S.R.L. Contractul, în valoare 234.207,30 de lei, a fost semnat de Inspectoratul General al Poliţiei Române, iar operatorul economic a emis factura fiscală, aceasta fiind achitată de IGPR prin ordin de plată, mai anunţă Poliţia Română. Nicolae Popa a fost audiat marţi la Parchetul General, după denunţul făcut de Sebastian Ghiţă împotriva Codruţei Kovesi."Am relatatat împrejurările în care s-a efectuat extrădarea mea din Indonezia", a declarat Popa la ieşirea de la Parchetul General.

"În ceea ce priveşte achiziţionarea de servicii în domeniul transportului aerian pentru aducerea în ţară a unui cetăţean român, în anul 2011, condamnat într-un dosar penal şi pentru care era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, vă informăm că procedura a fost derulată de către Ministerul Afacerilor Interne, prin structura de specialitate, conform prevederilor O.U.G. nr. 34/2006 privind achiziţiile publice. Negocierile au fost purtate cu trei operatori economici de profil, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut. În acest caz, a fost declarat câştigător operatorul economic S.C. Ion Ţiriac Air S.R.L., iar serviciile achiziţionate au vizat transportul de pasageri, pe ruta Bucureşti - Jakarta şi retur. Semnarea contractului de prestare servicii şi decontarea acestuia au intrat în sarcina Poliţiei Române. Contractul, în valoare 234.207,30 de lei, a fost semnat de Inspectoratul General al Poliţiei Române, la data de 14.04.2011", precizează Poliţia Română.

Conform sursei citate, operatorul economic a emis factura fiscală, la data de 21 aprilie 2011, aceasta fiind achitată de I.G.P.R., prin ordin de plată, la data de 29 aprilie 2011.

"Având în vedere faptul că legislaţia în vigoare la data respectivă stabilea în sarcina instituţiei obligativitatea de a face public anunţul de atribuire în termen de 45 de zile, la data de 26.05.2011, anunţul de atribuire nr. 107.978/26.05.2011, aferent achiziţiei în cauză, a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. De asemenea, precizăm că toate documentele mai sus menţionate au fost înaintate Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar informaţii pe acest subiect au mai fost comunicate public, la data de 9 ianuarie 2017, prin remiterea unui comunicat de presă de către instituţia noastră", arată Poliţia.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.