Clare Waight Keller, director artistic al casei Givenchy, a primit, luni, la Londra, premiul pentru cel mai bun stilist britanic al anului (colecţia pentru femei) de la Meghan Markle, căreia i-a creat rochia de mireasă pentru nunta cu prinţul Harry, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este o mare plăcere să mă aflu aici pentru a celebra moda britanică", a declarat Meghan Markle, ducesa de Sussex, în timpul ceremoniei anuale British Fashion Awards, organizată în prezenţa multor staruri la Royal Albert Hall din Londra.

Aclamată de public, fosta actriţă americană, însărcinată, a salutat "viziunea", "creativitatea" dar şi "incredibila gentileţe" a lui Clare Waight Keller. 

Cele două s-au întâlnit la începutul anului, înainte ca stilista să semneze rochia purtată de Markle la nunta cu prinţul Harry din 19 mai, o creaţie cu linii rafinate, cu guler barcă şi mâneci trei sferturi. 

La gala British Fashion Awards a fost recompensată şi Vivienne Westwood, laureata premiului pentru "schimbare pozitivă", referire la angajamentul creatoarei în lupta împotriva schimbărilor climatice. 

Niciodată zgârcită cu discursurile militante, Vivienne Westwood, simbolul punk al modei britanice, în vârstă de 77 de ani, a profitat de ocazie pentru a denunţa "sistemul financiar putred", cauza "tuturor problemelor noastre".

Ea l-a criticat şi pe preşedintele francez Emmanuel Macron şi creşterea taxelor la carburanţi, în final amânată pentru 2019 din cauza protestelor mişcării "vestelor galbene". 

"Această taxă loveşte în cei săraci mai mult ca în oricine", a subliniat creatoarea. "Şi (Macron) nu se gândeşte la faptul că a acordat deja toate acele facilităţi fiscale bogaţilor. Atunci, normal, oamenii s-au enervat". 

Premiul pentru cel mai bun manechin pe 2018 a fost atribuit tinerei Kaia Gerber, în vârstă de 17 ani, fiica top-modelului Cindy Crawford. "Este o onoare", a declarat Gerber. 

Printre alte recompense, casa Gucci a primit premiul "marca anului", iar italianul Perpaolo Piccioli, directorul artistic al casei Valentino pe cel de cel mai bun designer. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.