Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, luni, că sunt 34 de cazuri confirmate cu stafilococ auriu la copii născuţi la Maternitatea Giuleşti, bebeluşii fiind internaţi la mai multe spitale din Bucureşti. Ministrul Sănătăţii spune că una dintre cauze este numărul mare de naşteri prin operaţie cezariană, neexistând timpul fizic pentru a se face curăţenia ”ca la carte”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt 34 de cazuri confirmate, 34 de copii internaţi, un caz este colonizat şi trei cazuri sunt infirmate Pacienţii se află la Grigore Alexandrescu, la Gomoiu şi la Marie Curie”, a declarat, luni, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Aceasta s-a declarat îngrijorată de acest fenomen.

”Bineînţeles că mă îngrijorească şi ştiţi că de la prima mea intervenţie. Am spus că numărul acesta nu se va opri la 15 că vor mai fi cazuri, având în vedere că mai erau copii născuţi în acea perioadă. Cu siguranţă mă îngrijorează şi de aceea am luat decizia sistării internărilor în cadrul maternităţii”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Sorina Pintea afirmă că responsabilitatea aparţine, deopotrivă, managerului instituţiei, directorului de îngrijiri, dar şi asistenţilor şefi de pe secţii.


”Sunt convinsă că, având 34 de copii infectaţi, lucrurile se vor schimba. Cred că a fost un mare semnal de alarmă tras către maternităţi şi spitale în general”, a mai spus Pintea, care a precizat că rezultatele preliminare ale controlului făcut la celelalte maternităţi din bucureşti ”au fost foarte clare, nu sunt probleme”.

Sorina Pintea susţine că 70% dintre naşterile din România au loc prin operaţie cezariană, aceqasta putând fi o explicaţie a numărului mare de infecţii.

”La nivelul ţării – 70 la sută cezariene, 30 la sută naşteri normale. Am demarat o verificare prin sondaj a foilor de observaţie, iar rezultatele preliminare sunt interesante şi îmi menţijn afirmaţia că şi aceasta poate fi o cauză, numărul mare de cezariene. Având în vedere că nu avem multiple săli de operaţie, cezariene se fac pe bandă rulantă şi nu există timpul fizic  necesar pentru a face curăţenia ca la carte”, a mai spus Sorina Pintea.

Potrivit acesteia, numărul de angajaţi ai Maternităţii Giuleşti la care s-a izolat stafilococ auriu a rămas de 11.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.