Utilizatorii cu probleme de vedere vor fi ajutaţi să înţeleagă conţinutul postărilor de pe Instagram cu ajutorul inteligenţei artificiale şi a sintetizatoarelor de voce.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Instagram anunţă implementarea unei facilităţi care va citi conţinutul imaginilor pentru a veni în ajutorul utilizatorilor care nu văd bine.

Noua funcţie are două componente. Prima este folosirea parametrului “alt text”, iar a doua este capacitatea AI-ului de a recunoaşte obiectele şi scenariile din fotografii.

“Alt text” este un element folosi de site-urile online pentru a indica motoarelor de căutare conţinutul imaginilor. Utilizatorii Instagram vor putea acum să completeze acest element când postează fotografii.

Sistemele de sintetizare a vorbirii integrate în smartphone-uri vor putea citi aceasta descriere.

A doua variantă, ce va fi folosită când nu a fost completat acest câmp, este recunoaşterea obiectelor făcută de AI. La fel, descrierea generată de AI va fi citită cu ajutorul sistemului de sintetizare a vocii, care practic va descrie în cuvinte conţinutul fotografiilor.

Peste 285 de milioane de oameni au probleme cu vederea în toată lumea, conform unei statistici recente citate de Instagram.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.