Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat duinică, într-o conferinţă de presă, că membrii Opoziţiei nu a discutat cu parlamentarii Pro România despre susţinerea unui moţiuni de cenzură, Ponta spunând că, în acest context, nu poate susţine „ceva ce nu cunoaşte”. Victor Ponta a mai spus că nu ar vota moţiunea dacă în locul guvernului condus de Viorica Dăncilă ar veni un guvern condus de Ludovic Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 „Cu noi nu au discutat. Nu ne-au zis absolut nimic. Treaba lor, să facă ce vor. Nu ştiu despre ce e vorba. Din moment ce nu ne-a zis nimeni nimic, nu am cum să susţin ceva ce nu cunosc. Consider că dacă nu discută cu Pro România nu au nicio şansă. Dacă discută cu noi, şansele-s mici,  Dar singuri, înseamnă că o fac aşa , de ochii lumii” a spus Victor Ponta duminică, într-o conferinţă de presă, înrebat dacă a discutat cu reprezentanţii Opoziiei despre susţinerea unei eventuale moţiuni de cenzură. 

Preşedintele Pro România  a precizat că susţine schimbarea guverntului Dăncilă, dar nu ar susţine un guvern condus de Ludovic Orban. 

„Dacă nu discută cu nimeni, înseamnă că sunt neserioşi. Noi suntem deja convinşi că trebuie să schimbăm Guvernul Dăncilă. Dar vrem să ştim ce se pune în loc. Dacă vin să ne spună gluma aia lăutărească că o să vină Guvernul Orban nu o susţinem. Dar deocamdată nu a vorbit nimeni cu noi, nu le trebuie 16 voturi. Înseamnă că nu o fac serios. Bănuiesc că nici cu cei de la UMDR nu au vorbit, nici cu minorităţile ... eu ştiu că nu” a  mai spus Victor Ponta.

Conform opoziţiei, moţiunea de cenzură ar urma să fie depusă săptămâna viitoare. Liderul USR Dan Barna a declarat că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema unei moţiuni de cenzură.

"Foarte probabil moţiunea de cenzură va fi depusă săptămâna care urmează. Preşedintele României este persoana cu cea mai mare legitimitate politică din statul român. (...) Din punctul meu de vedere, el este una dintre persoanele care are resursa de credibilitate şi de legitimitate pentru a transmite mesaje politice oricărui actor politic din România", a declarat Barna sâmbătă, după şedinţa conducerii USR.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.