FBI a început anchetarea a patru americani în iulie 2016 în cazul intervenţiei Rusiei în alegerile prezidenţiale din acelaşi an, a declarat fostul director James Comey .

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comey a sugerat că investigaţiile urmăreau legăturile dintre Rusia şi campania preşedintelui american Donald Trump. El nu a identificat persoanele investigate, însă a precizat că Trump nu se afla printre ele.

„Am anchetat patru americani pentru a vedea dacă exista vreo legătură între ei şi încercările Rusiei de a interveni”, a spus Comey, potrivit Reuters care citează transcriptul unei audieri de la House Judiciary Committee şi House Oversight Committee care a fost publicat sâmbătă.

Audierea a avut loc cu uşile închise, vineri.

Trump l-a demis pe Comey în mai 2017, după ce a preluat funcţia de preşedinte în luna ianuarie a aceluiaşi an. La scurt timp, Departamentul de Justiţie a numit un consilier special care să investigheze cazul.

Întrebat dacă FBI a avut „vreo dovadă” că a existat o înţelegere între campania lui Trump şi Rusia, Comey a spus că cercetările în cazul celor patru americani au început la finalul lunii iulie.

Rusia a negat orice implicare în alegerile prezidenţiale. Trump a negat că ar fi existat vreo înţelegere secretă, iar sâmbătă a revenit asupra subiectului, numindu-l „o vânătoare de vrăjitoare”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.