Economia României a înregistrat un avans de 4,1%, date ajustate sezonier, în al treilea trimestru al acestui an, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate vineri de Eurostat, aceasta fiind a şaptea creştere economică la nivelul Uniunii Europene (UE).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ţările care au avut o creştere economică mai mare decât România, în trimestrul al treilea faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, sunt Malta (+7,9%), Polonia (+5,7%), Letonia (+5,3%), Ungaria (+5,2%), Slovenia (+5%) şi Slovacia (+4,5%).

Cele mai mici creşteri le-au înregistrat Italia (+0,7), Germania (+1,2%), Franţa (+1,4%), Marea Britanie (+1,5%), Belgia (+1,6%) şi Suedia (+1,7%).

Institutul Naţional de Statistică (INS) a confirmat, vineri, estimările publicate la jumătatea lunii noiembrie, referitoare la creşterea de 4,3%, pe serie brută, a economiei româneşti în al treilea trimestru al acestui an, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Faţă de trimestrul al doilea, PIB-ul a crescut, în trimestrul al treilea, cu 1,9%, în termeni reali. Totodată, în primele nouă luni ale anului, PIB-ul a crescut cu 4,2%, atât pe seria brută cât şi pe seria ajustată sezonier, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.