Preşedintele Klaus Iohannis face o declaraţie de presă vineri, după ce Guvernul a sesizat CCR acuzându-l de blocaj în numirea miniştrilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Declaraţia este programată de la ora 13:00.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că Executivul a sesizat Curtea Constituţională pentru a soluţiona blocajul creat de preşedintele Klaus Iohannis prin amânarea numirii unor miniştri.

"Singura situaţie incertă pe care o avem în acest moment este creată de domnul preşedinte Klaus Iohannis prin blocajul numirii miniştrilor în două domenii importante, mă refer la Dezvoltare Regională şi administraţie publică,  dar şi la Ministerul Transporturilor. Cred că nu jocul politic trebuie să fie cel care să dicteze în această perioadă, cred că este important interesul României", a afirmat şefa Executivului.

Dăncilă a declarat joi că că a avut o discuţie le telefon cu preşedintele Iohannis, care i-a spus că mai analizează propunerile de miniştri şi până săptămâna viitoare nu va lua nicio decizie.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seara, că încă nu a finalizat analiza privind remanierile, iar despre blocajul care s-ar crea pentru că demisiile miniştrilor devin efective, preşedintele a replicat: ”Soluţia este la PSD, n-au decât să vină cu oameni performanţi”.

 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.