Pompierii de la Buzău şi specialiştii de la Unitatea Specială de Intervenţii în Situaţii de Urgenţă Ciolpani au provocat zece explozii controlate pentru deblocarea drumului care leagă satul Plavăţu de Mănăstirea Găvanu, judeţul Buzău. Drumul forestier care leagă satul de lăcaşul de cult este blocat de stânci de mari dimensiuni, după cutremurul de 5.8 grade produs la finele lunii octombrie, măicuţele fiind izolate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Specialiştii pirotehnişti de la Unitatea Specială de Intervenţii în Situaţii de Urgenţă - Ciolpani şi ISU Buzău au realizat zece explozii controlate ale stâncilor de mari dimensiuni care blochează drumul forestier.

După mărunţirea stâncilor, utilajele din cadrul Primăriei Mânzăleşti şi Direcţiei Silvice Mânzăleşti au eliberat calea de acces, misiunea fiind în acest moment realizată proporţie de aproximativ 40%. Activităţile din zonă vor continua şi în următoarele zile.

La faţa locului sunt dislocate zilnic patru autospeciale şi zece pompieri pentru desfăşurarea activităţilor specifice, precum şi un echipaj de jandarmi pentru asigurarea zonei.

Problemele la drumul către Mănăstirea Găvanu din Mânzăleşti, judeţul Buzău, au apărut imediat după seismul de 5,8 grade din 28 octombrie.

Drumul forestier, singura legătură dintre lăcaşul de cult şi comuna respectivă, a fost blocat de stânci uriaşe care s-au prăvălit de pe munte.

În aceste condiţii, nicio maşină nu a mai putut ajunge în zonă, iar stareţul şi măicuţele au fost nevoiţi să ocolească şi să parcurgă pe jos kilometri întregi pentru a ajunge în sat.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.