Michel Franco va începe, în luna aprilie, filmările pentru al şaselea lungmetraj, „Lo que algunos soñaron”, o distopie a societăţii mexicane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezent la Marrakech Film Festival, unde este membru al juriului, Franco a declarat pentru Variety că noul său lungmetraj va fi filmat în Mexic, cu o distribuţie formată în întregime de actori mexicani.

El a adăugat că acest film va reprezenta o evoluţie în stilul său. În plus, regizorul va lucra cu directorul de imagine cu care a colaborat pentru celelalte filme ale sale, Yves Cape.

„Este un film mai mare, din punct de vedere al producţiei, cu o distribuţie numeroasă. Nu este vorba despre o poveste personală, ca în celelalte cinci lungmetraje ale mele. Cred că tehnica şi modul de narare se schimbă atunci când urmăreşti mai multe personaje. Aşadar, va fi o schimbare a esteticii mele şi a abordării”.

Proiectul a fost prezentat în iulie la Paris, în cadrul unei întâlniri franco-mexicane privind producţia cinematografică, unde producătorul Édgar San Juan l-a descris ca fiind o distopie plasată în viitorul apropiat, în Ciudad de Mexico.

Mexicul prezintă o „realitate complexă”, iar noul film, a mai spus Franco, va avea în centru prăpastia dintre bogaţi şi săraci. „Nu este un secret că Mexicul este foarte sărac. Douăzeci şi cinci de milioane de oameni mor de foame, nimeni nu vorbeşte despre asta. Noul meu film abordează câteva probleme care nu apar, în mod normal, în cinema”.

Cu origini libaneze, născut în 1979 în Ciudad de Mexico, Michel Franco a debutat în film la începutul anilor 2000, după ce a urmat - în 1999 - cursuri de Comunicare, însă fără a termina şcoala. Este, pe lângă regizor, scenarist şi producător.

A debutat în lungmetraj cu „Daniel y Ana” (2009), urmat de „Despues de Lucia” (2012), „A Los Ojos” (2014), pe care l-a realizat împreună cu sora lui, „Chronic” (2015) şi „Las Hijas de Abril” (2017).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.