Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a declarat, miercuri, că bugetul alocat pentru concertul în aer liber de Revelion va fi mai mic decât cel de anul trecut, dar că nu ştie dacă va fi şi un foc de artificii, după ce ISU şi Poliţia au interzis spectacolul pirotehnic de Zilele Oraşului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mihai Chirica a spus, miercuri, într-o conferinţă de presă, că municipalitatea a început pregătirile pentru organizarea concertului de Revelion în aer liber, care va avea loc în centrul Iaşiului, precizând că pentru acest eveniment vor fi alocaţi mai puţini bani ca anul trecut.

"Încă nu avem confirmări certe cu privire la artiştii care vor concerta, însă un lucru e cert: costurile vor fi mai mici decât cele de anul trecut. Vom cheltui până în 600.000 de lei. Nu suntem săraci, dar încercăm să drămuim atent fondurile pe care le avem", a afirmat edilul Mihai Chirica.

Întrebat dacă va fi organizat şi un foc de artificii, după ce Poliţia şi ISU au interzis spectacolul pirotehnic din 15 octombrie, de Zilele Oraşului, primarul Mihai Chirica a spus că deocamdată nu s-a luat o decizie, dar că speră la "înţelepciune şi echilibru" din partea instituţiilor care vor trebui să aprobe acest lucru.

"Eu cred că nu se poate fără foc de artificii şi îi îndemn la înţelepciune şi echilibru pe cei care trebuie să ia o decizie. Va fi foarte important să putem face foc de artificii de Revelion, bineînţeles că într-o manieră sigură. Gândiţi-vă că suferinţa cea mai mare, dacă s-ar întâmpla ceva, ar fi la mine, pentru că eu semnez dispoziţia pentru focul de artificii. E nevoie să oferim siguranţă, dar trebuie să creem şi momentul acela de Revelion aşa cum îl aşteaptă de fiecare dată oamenii", a afirmat primarul Mihai Chirica.

În 15 octombrie, de Zilele Oraşului, Primăria Iaşi a renunţat să mai organizeze focul de artificii, după ce ISU şi Poliţia au interzis acest lucru, întrucât în apropierea locului unde era programat evenimentul se află două benzinării.

Primarul Mihai Chirica a catalogat gestul ca fiind presiune politică şi a spus că "la dispariţia fiecărui lider neocomunist va organiza din banii săi un mic foc de artificii".

Pe 31 decembrie 2017, spectacolul de Revelion a fost organizat la Iaşi în Piaţa Palatului Culturii, iar costul evenimentului a fost de 650.000 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.