Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a anunţat, miercuri, că, în medie, un român a consumat lunar 26 GB prin internetul fix şi 2,3 GB prin internetul mobil, în primul semestru al acestui an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În primul semestru al acestui an, traficul mediu lunar per locuitor a crescut cu 15% în cazul internetului fix, însă cel de internet mobil a înregistrat o creştere spectaculoasă de 49% per locuitor”, se arată în comunicat.

Datele prelucrate de ANCOM pentru prima jumătate a anului 2018 arată că numărul conexiunilor 4G a crescut în continuare cu un ritm susţinut, de 12%, ajungând la aproape 9 milioane.

”Astfel, conexiunile 4G reprezintă 46% din numărul total de conexiuni la internet mobil, iar 39% sunt conexiuni 3G, ponderea conexiunilor de mare viteză ajungând la 85% din totalul de 19,3 milioane conexiuni de internet mobil”, se arată în comunicat.

Totodată, traficul total de internet mobil a crescut cu 48% în primele şase luni ale acestui an, ajungând la 0,26 milioane TB, ceea ce înseamnă că traficul mediu lunar de internet mobil per locuitor a fost de 2,3 GB.

”În funcţie de numărul de conexiuni active la internet mobil la jumătatea anului 2018, liderul pieţei avea o cotă de piaţă de 38%, principalul competitor 24%, următorul competitor 19%, ceilalţi furnizori însumând 19%”, se arată în comunicat.

În plus, conform statisticilor ANCOM, numărul conexiunilor la internet fix din România a ajuns la 4,9 milioane la jumătatea anului 2018, înregistrând o creştere semestrială cu 3,6%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.