Liderul de grup al PNL din Camera Deputaţilor, Raluca Turcan, susţine că Liviu Dragnea şi Florin Iordache sunt revocaţi din funcţiile deţinute în conducerea Camerei Deputaţilor, urmând votul final pentru proiectele privind revocarea lor din funcţie. ”Majoritatea PSD-ALDE condusă de Liviu Dragnea şi umilii interpuşi ca Florin Iordache şi Eugen Nicolicea a fost astăzi spulberată în Camera Deputaţilor”, a spus Turcan. În schimb, deputatul social-democrat Florin Iordache susţine că schimbarea preşedintelui Camerei Deputaţilor se poate face doar la solicitarea liderului de grup.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Majoritatea PSD-ALDE condusă de Liviu Dragnea şi umilii interpuşi ca Florin Iordache şi Eugen Nicolicea a fost astăzi spulberată în Camera Deputaţilor. Toate partidele din opoziţie PNL, USR, PMP, Pro România, deputaţi neafiliaţi sau aparţinând minorităţilor au reuşit să reinstituie democraţia şi respectul faţă de lege în această instituţie atât de importantă pentru că noi am considerat, şi am justificat cu articole din instituţie că Liviu Dragnea şi Florin Iordache au încălcat flagrant Consituţia României şi pentru asta merită să fie revocaţi”, a declarat, miercuri, Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, demersul făcut de opoziţie este legal, fiind în concordanţă cu regulamentul, Constituţia şi deciziile CCR.

”Astăzi s-a făcut dreptate şi am reuşit să redăm şi o hotărâre de revocare din funcţie a lui Liviu Dragnea şi a lui Florin Iordache, în felul acesta existând un singur pas de făcut votul final pentru ca aceşti doi foşti conducători ai Camerei Deputaţilor să intre în istorie”, a mai spus Turcan, apreciins că speră ca votul final pentru recvicarea celor doi să se dea ”într-o perioadă scurtă”.

La rândul său, deputatul social-demoicrat Florin Iordache susţine că trebuie respectate nişte reguli minimale, afirmând că a fost ”o zi tristă în Parlamentul României”.

”Schimbarea preşedintelui Camerei Deputaţilor se poate face doar la solicitarea liderului de grup”, a spus Iordache.

"O zi tristă, am constatat că din dorinţa de a schimba una sau mai multe persoane s-a mers cu încălcarea regulamentului şi a normelor interne ale Parlamentului. Eu înţeleg un joc democratic şi faptul că doreşti anumite chestiuni , de la modificări legislative până la schimbări sau ocuparea anumitor funcţii în Parlament, dar toate acestea trebuie să respecte nişte norme minimale: este vorba de Constituţie, de regulament, de nişte legi de organizare şi funcţionare a fiecărei instituţii”, a declarat Iordache.

Iordache a explicat că pentru că deputatul Carmen Moldovan vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a fost citată la DNA miercuri,  încă de marţi Liviu Dragnea l-a împuternicit pe el să conducă lucrările Camerei Deputaţilor.

Vicepreşdintele Camerei Deputaţilor susţine că solicitarea de schimbare a lui Liviu Dragnea s-a făcut „în Biroul Permanent trecut, cu încălcarea regulamentului care spune clar: "schimbarea membrilor Biroului Permanent cât şi schimbarea preşdintelui Camerei Deputaţilor se poate face numai la solicitarea expresă a liderului grupului parlamentar din care aceştia provin”.

Iordache a precizat că Daniel Suciu, liderul grupului PSD, a spus că nu există o astfel de solicitare, iar în aceste condiţii nu a putut fi introducă pe ordinea de zi proiectul privind revocarea lui Dragnea. 

„Am spus: nu e nicio problemă, putem ajunge la revocare, fie a preşedintelui, fie a vicepreşedinţilor cu o singură condiţie: să se respecte regulamentul.  Din opoziţie, aţi văzut în final şi-au făcut ca o şedinţă de partid între cele 3 grupuri parlamentare, au adoptat un simulacru de hotărâre cu nu ştiu câte zeci de voturi "pentru", iar când am solicitat să facem un vot şi-au scos cartelele şi au plecat, Noi respectăm dreptul oricărui partid de a stabili anumite strategii, dar toate acestea trebuie făcute cu respectarea şia Constituţiei cât şi a regulamentului” a spus Florin Iordache.

Iordache a precizat că atunci cînd va fi respectată "cerinţa minimală", aceea ca liderul de grup să solicite revocarea, atunci va fi introdusă pe ordinea de zi dezbaterea privind revocarea.

"Dacă nu respectă această cerinţă minimală şi colegul meu, domnu lider de grup, Suciu, v-a confirmat că dumnealui nu a solicitat revocarea nici a mea, nici a domnului Dragnea. Săptămâna viitoare avem şedinţă de B irou Permanent luni, la ora 14:00, pot să mai vină şi cu alte solicitări. Dacă în Biroul Permanent respectă condiţiile din regulament, vor fi introduse pe ordnea de zi a plenului, dacă nu... " a adăugat Iordache.

Liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Raluca Turcan, a propus, miercuri, în plen, revocarea din funcţia de preşedinte al Camerei a lui Liviu Dragnea, dar şi revocarea lui Florin Iordache din funcţia de vicepreşedinte.

Şedinţa a fost condusă de către social-democratul Florin Iordache, acesta anunţând că nu va supune la vot cele două solicitări, motivând că sunt ”neregulamentare”.

Şedinţa Camerei Deputaţilor a fost declarată suspendată, însă, în pofida acestui fapt, deputaţii nu au părăsit sala de plen. Iordache a refuzat constant introducerea acestui punct pe ordinea de zi. De asemenea, de la tribună, mai mulţi parlamentari ai opoziţiei au criticat atitudinea reprezentanţilor PSD.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.