Casa de modă Chanel a prezentat, marţi, la New York, parada meseriilor de artă. Colecţia 2018/ 2019 "Paris-New York" a fost inspirată de Egipt. Cadrul show-ului: Templul Dendur, desfiinţat de Egipt pentru a nu se scufunda în Barajul Aswan, oferit apoi Statelor Unite, care l-au donat Muzeului Metropolitan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezentarea a fost ocazia pentru directorul artistic al casei de modă, Karl Lagerfeld, de a aduce un omagiu oraşului care l-a inspirat şi pe care îl iubeşte, se arată într-un comunicat. Afişele care au fost lipite în oraş au reprezentat o femeie îmbrăcată în faimosul taior de referinţă al casei, purtând o coroană şi torţă în stilul Statuia Libertăţii. 

Karl Lagerfeld a fost inspirat pentru această temă de decorul pe care l-a ales pentru paradă, în centrul unei săli monumentale, în care se află Templul Dendur.   

Lagerfeld - care ştie să inspire modernitatea în referinţe antice - a oferit o viziune hollywoodiană a Egiptului vechi cu o latură strălucitoare, în maniera filmului "Cleopatra" (1963), de Joseph Mankiewicz, cu Elizabeth Taylor în rol principal. Creatorul german a făct un melanj între stilul propriu mărcii şi cel al faraonilor, în special suprapunând taiorul şi fusta peste rochia albă tradiţională a femeilor egiptene reprezentate pe fresce murale în epocă. 

Creată în 2002, colecţia meseriilor de artă, care are loc în fiecare an într-un oraş al lumii care a contat pentru Gabrielle Chanel, pune în valoare meşteşugurile specializate ale croitoriei personalizate, de la artizanii care lucrează cu pene, mănuşari şi până la specialiştii în accesorii. Chanel a creat şi o filială, Paraffection, care reuneşte mulţi dintre aceşti furnizori de excepţie. 

Gabrielle Chanel a venit la New York pentru prima dată în 1931 şi a putut să îşi măsoare succesul în magazinele de aici încă de la crearea primelor pălării în 1912. Şi Karl Lagerfeld este foarte ataşat de matropola americană. El a ales de altfel acest oraş pentru a realiza mai multe campanii publicitare ale firmei. 

După ce a adus colecţia de meserii de artă "Paris-New York" din 2005 în buticul Chanel de pe Strada 57, precum şi cea de sub arcada Gării Centrale în 2006 cu colecţia Croisière, această paradă a fost cea de-a treia prezentată la New York. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.