Microsoft a anunţat că PowerPoint va putea în curând să afişeze automat subtitrări pentru prezentările create cu acest program.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezentările create cu aplicaţia PowerPoint din suita Microsoft Office vor fi însoţite de subtitrări generate automat. Acestea vor fi create cu ajutorul inteligenţei artificiale, mai precis prin intermediul noilor tehnici de recunoaştere a cuvintelor rostite şi a scrisului.

Subtitrările care vor fi generate şi afişate în timp real vor fi disponibile pentru 12 limbi vorbite şi pentru scrieri în peste 60 de limbi, a căror listă nu a fost făcută pubică de Microsoft.

Creatorii prezentărilor vor putea personaliza aspectul subtitrărilor. Sistemul folosit pentru recunoaşterea vorbirii promite o traducere care ţine cont şi de context, nu doar de sensul individual al cuvintelor.

Subtitrările automate din PowerPoint pot fi folosite atât pentru ajutarea celor care suferă de deficienţe de auz, cât şi pentru traducerea în timp real a prezentărilor.

O facilitate similară era disponibilă până acum pentru PowerPoint sub forma unui plugin, însă acum aceasta va fi integrată în aplicaţie şi va putea fi folosită încă din momentul instalării acesteia.

Noua facilitate va fi disponibilă în cadrul suitei Office 365 la sfârşitul lunii ianuarie, şi va putea fi folosită pe Windows, Mac şi online.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.