Donald Trump şi-a exprimat dorinţa, într-un mesaj postat luni pe Twitter, ca fostul său avocat Michael Cohen - care colaborează cu justiţia în delicata anchetă rusă şi care a mărturisit săptămâna trecută o minciună stânjenitoare pentru preşedintele american - să fie condamnat la închisoare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Michael Cohen, inculpat de deturnare de fonduri în marja acestei anchete, ”îi cere judcătorului să scape de închisoare. Asta înseamnă că ar putea să fi făcut toate aceste lucruri TERIBILE, fără legătură cu Trump, fraude, împrumuturi mari, taxiuri, etc. şi să nu ispăşească o pedeapsă cu închisoarea lungă?”, a scris locatarul casei Albe pe Twitter.

”El inventează poveşti pentru aobţine un acord” în acest sens şi ”ar trebui, după părerea mea, să primească o pedeapsă întreagă şi totală”, a adăugat Trump într-o nouă serie de tweet-uri răzbunătoare, ţintind ancheta cu privire la o presupusă înţelegere între echipa sa de campanie din 2016 şi Rusia.

Preşedintele american neagă insistent, de o săptămână, orice complicitate cu Moscova şi scrie aproape zilnic trei-patru mesaje pe reţeaua de socializare, denunţând o ”vânătoare de vrăjitoare” costisitoare şi nedreaptă.

El a trecut însă la alt nivel, luni, catalogându-l pe procurorul special Robert Mueller, care supervizează ancheta, drept un ”derbedeu scăpat de sub control”.

Iritarea sa pare legată de progresele înregistrate de către anchetatori, care au reuşit să obţină cooperarea mai multor foşti apropiaţi de-ai săi.

Michael Cohen - fostul om de încredere al lui Donald Trump, pentru care se declara pregătit să ”încasesze un glonţ” - a mărturisit joi că a minţit Congresul cu privire la un proiect de investiţii al magnatului în domeniul imobiliar în Rusia, confirmând astfel că Mocova şi miliardarul republican au păstrat legăturile până în iunie 2016.

Invers, prietenul şi consilierul său informal Roger Stone, care pare că se află la rândul său în vizorul lui Robert Mueller, a declarat duminică că nu va depune niciodată mărturie împotriva lui Donald Trump.

”Îţi face bine să vezi că unii încă mai au vână”, a comentat preşedintele Statelor Unite.

Vervei lui Trump, Mueller îi răspunde printr-o tăcere absolută, continuând să bată cărţile fără să dezvăluie ceea ce are în mână.

Având în vedere că dispune de răspunsurile în scris ale preşedintelui, Robert Mueller ar putea să-şi încheie în curând ancheta şi să predea Departamentului Justiţiei raportul final.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.