Naturalistul Sir David Attenborough a declarat, în deschiderea discuţiilor pe teme climatice din cadrul conferinţei care are loc la Katowice (Polonia), că schimbările climatice reprezintă cea mai mare ameninţare pentru omenire din ultimele mii de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Omul de televiziune a spus la evenimentul sprijinit de Organizaţia Naţiunilor Unite că schimbările climatice pot duce la colapsul civilizaţiei şi la dispariţia unei mari părţi din natură. 

Această întâlnire, care va dura două săptămâni, este cea mai critică la adresa schimbărilor climatice de la cea de la Paris din 2015.

„În prezent, ne confruntăm cu un dezastru la scară globală creat de om. Cea mai mare ameninţare din ultimele mii de ani - schimbările climatice”, a spus Attenborough.

La această întâlnire, naturalistul are rol de mediator între public şi legislatori. „Oamenii au vorbit. Mesajul lor e clar. Timpul se scurge. Vor ca voi, legislatorii, să luaţi atitudine”.

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a spus, la rândul său, că schimbările climatice reprezintă deja „o problemă de viaţă şi moarte” pentru multe ţări. El a explicat că lumea nu este deloc aproape de unde ar trebui să fie în ceea ce priveşte emisiile de carbon. În opinia sa, conferinţa din Polonia este un efort de a „redresa barca” şi că va convoca un summit anul viitor pentru a discuta următorii paşi.

Banca Mondială a anunţat că va sprijini cu 200 de miliarde de dolari, pe următorii 5 ani, ţările care vor acţiona împotriva schimbărilor climatice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.