Numărul bebeluşilor cu stafilococ auriu provenind de la Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie "Panait Sîrbu" care au fost internaţi la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” a ajuns la 20. Doi dintre bebeluşi au fost internaţi în ultimele 24 de ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Gabriela Firea, despre Maternitatea Giuleşti: Sperăm ca într-o săptămână maxim să se redeschidă secţia şi să se facă internări pentru că sunt paciente care aşteaptă să nască

Potrivit reprezentanţilor Spitalului ”Grigore Alexandrescu”, numărul bebeluşilor cu stafilococ auriu provenind de la Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie "Panait Sîrbu" şi care au fost internaţi a ajuns la 20.

Ultimii doi au fost internaţi în ultimele 24 de ore.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, vineri seară, că s-au prelevat probe igienico-sanitare de la Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie "Panait Sîrbu", fiind depistate stafilococ auriu, în scutecul unui copil dintr-un salon de normoponderali, şi germenii mezofili şi hemolitici, într-un salon de lehuze.

”Probele pozitive vor fi trimise la Institutul National de Cercetare Dezvoltare "Cantacuzino" pentru serotipare şi lizotipare”, au anunţat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sirbu” Bucureşti să sisteze internarile începând de vineri.

De asemenea, personalul depistat ca fiind purtător de stafilococ va fi scos din activitate, iar pe măsură ce spaţiile se vor elibera vor fi închise pentru curăţenie si dezinfecţie.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.