Poliţia din Israel a recomandat punerea sub acuzare a prim-ministrului Benjamin Netanyahu şi a soţiei sale, Sara, pentru fraudă şi dare de mită, scrie BBC. Ei sunt suspectaţi că au făcut favoruri firmei de telecomunicaţii Bezeq unei atitudini pozitive în media pentru cei doi. Netanyahu a negat acuzaţiile. Procurorul general al Israelului va trebui să decidă acum dacă îl va pune sub acuzare pe Netanyahu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat emis duminică, Netanyahu a afirmat: „Aceste recomandări au fost decise înainte să înceapă investigaţia”.

„Sunt sigur că în acest caz autorităţile relevante, după ce vor analiza situaţia, vor ajunge la aceeaşi concluzie: că nu a fost nimic”, a adăugat el.

În februarie, poliţia a recomandat punerea sub acuzare a lui Netanyahu în alte două investigaţii de corupţie. El a numit acele acuzaţii ca fiind „fără nicio bază”. Presa din Israel informează că Netanyahu a fost chestionat în repetate rânduri de investigatori. Netanyahu se află la conducerea unei coaliţii de guvernare fragile, dar este încrezător că investigaţiile nu vor duce la alegeri anticipate. Următorul scrutin este programat pentru noiembrie 2019. Acesta este al doilea mandat de premier al lui Netanyahu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.