Preşedintele american, Donald Trump, intenţionează să participe la funeraliile fostului preşedinte George Bush Sr. şi va decreta ziua de 5 decembrie ca zi naţională de doliu în onoare celui de-al 41-lea preşedinte american, a informat Casa Albă, scrie Washington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Trump şi prima doamnă, Melania Trump, vor participa la funeraliile lui George Bush Sr, la Catedrala Naţională din Washington, a anunţat secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders. „Se fac aranjamente pentru funeralii de stat”, a declarat ea.

De asemenea, Casa Albă a emis o proclamaţie prezidenţială prin care a ordonat ca steagul american să fie coborât în bernă la Casa Albă şi la toate clădirile publice, posturile militare, ambasadele SUA, precum şi consulatele din întreaga lume, timp de 30 de zile.

În ciuda relaţiilor tensionate de ani buni dintre familiile Bush şi Trump, preşedintele american l-a lăudat pe Bush senior pentru faptul că a fost un veteran al celui de-Al Doilea Război Mondial.

Gesturile de reconciliere din partea lui Trump vin din Argentina, el aflându-se la Buenos Aires pentru summit-ul G20. Trump a anulat o conferinţă de presă programată sâmbătă după-amiază, spunând că a făcut acest gest „din respect pentru familia Bush”. Trump a fost informat în timpul nopţii de decesul lui Bush şi a declarat că a vorbit la telefon cu doi dintre fiii lui, fostul preşedinte George W. Bush şi fostul guvernator din Florida, Jeb Bush, pentru a-şi exprima „simpatia adâncă”.

„Preşedintele George H.W. Bush a avut o viaţă lungă, frumoasă şi plină de succes. De fiecare dată când eram cu el i-am observat bucuria faţă de viaţă şi mândria faţă de familia sa. Realizările lui au fost mari de la început până la sfârşit. A fost cu adevărat un om minunat şi toată lumea îi va duce dorul!”, a scris Trump pe Twitter.

George H.W. Bush, cel de al 41-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, care a ocupat funcţia între anii 1989 şi 1993, a murit, la vârsta de 94 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.