Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj de condoleanţe preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, în urma trecerii în nefiinţă a celui de-al 41-lea preşedinte amrican, George H.W. Bush, spunând că acesta a lăsat o moşternire politică valoroasă inclusiv pentru Europa de Est şi România şi că a contribuit decisiv la încetarea Războiului Rece.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am aflat cu profundă tristeţe despre trecerea în nefiinţă a celui de-al 41-lea Preşedinte al Statelor Unite ale Americii, Onorabilul George H. W. Bush. În aceste momente grele, adresez condoleanţe dumneavoastră, familiei îndurerate şi întregii naţiuni americane, care a pierdut un mare lider şi un adevărat om de stat”, se arată în mesajul de condoleanţe transmis de către Klaus Iohannis.

Şeful statului a amintit că George H.W. Bush a lăsat o moştenire politică deosebit de valoroasă, inclusiv pentru Europa de Est şi România.

“Preşedintele George H.W. Bush a lăsat o moştenire politică deosebit de valoroasă, inclusiv pentru Europa de Est şi România, influenţând în mod capital destinele ţărilor care făceau parte din blocul sovietic. Prin viziunea sa curajoasă şi angajamentul său politic a contribuit decisiv la încetarea Războiului Rece şi a determinat transformări democratice radicale în Europa de Est. Datorită eforturilor sale neobosite, România, alături de celelalte state din blocul sovietic, şi-a regăsit libertatea şi şi-a început drumul pe calea integrării europene şi euro-atlantice, revenind în familia de valori căreia îi aparţinea în mod natural”,  se arată în mesajul preşedintelui României.

Klaus Iohannis a subliniat, totodată, că preşedintele George H.W. Bush a fost un bun prieten al ţării noastre, punând bazele a ceea ce peste ani urma să se transforme într-un Parteneriat Strategic profund şi valoros între Statele Unite ale Americii şi România.

George H.W. Bush, cel de al 41-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, care a ocupat funcţia între anii 1989 şi 1993, a murit, la vârsta de 94 de ani.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.