Rata şomajului în luna octombrie a acestui an a crescut la 4%, date ajustate sezonier, faţă de luna precedentă, arată datele transmise joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În septembrie, rata şomajului în formă ajustată sezonier a scăzut, de la 4,1% în august, la 3,9% potrivit datelor revizuite anunţate joi de INS.

În octombrie, numărul şomerilor a crescut faţă de cel din luna precedentă, dar a scăzut faţă de aceaşi lună a anului trecut.

”Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani) estimat pentru luna octombrie a anului 2018 a fost de 370.000 persoane, în creştere faţă de luna precedentă (355.000 persoane), dar în scădere faţă de aceeaşi lună a anului anterior (434.000 persoane)”, se arată în comunicat.

Pe sexe, rata şomajului la bărbaţi a depăşit-o cu 1,4 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 4,6% în cazul persoanelor de sex masculin şi 3,2% în cazul celor de sex feminin).

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 3,2% pentru luna octombrie 2018 (3,8% în cazul bărbaţilor şi 2,3% în cel al femeilor). Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezenta 72,9% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna octombrie 2018.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.