Liderul opoziţiei din Marea Britanie, Jeremy Corbyn, a descris analiza guvernului privind acordul pentru Brexit ca fiind „lipsită de însemnătate”, în timpul sesiunii de întrebări adresate premierului Theresa May, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un schimb de replici din Camera Comunelor, Corbyn, liderul Partidului Laburist, a afirmat: „Parlamentarii stau la coadă pentru a nu susţine acordul”. Peste 90 de parlamentari, membri ai Partidului Conservator al lui May, au confirmat oficial că nu vor susţine acordul privind Brexitul, care urmează să fie supus votului în Parlamentul britanic pe 11 decembrie.

May a răspuns susţinând că acordul său este susţinut de „fermieri din Ţara Galilor, pescari în Scoţia şi angajatori din Irlanda de Nord” şi a adăugat: „Când parlamentarii vor vota, trebuie să se gândească la importanţa livrării unui Brexit care protejează locurile de muncă”.

May a precizat că analiza publicată de guvern arată că ţara „va fi într-o situaţie mai bună cu acest acord”. O analiză economică efectuată de mai multe departamente ale guvernului, printre care şi Trezoreria, arată că Marea Britanie va avea de suferit semnificativ în toate scenariile privind Brexitul peste 15 ani.

„Cel mai mare risc la adresa economiei este chiar domnul acesta şi ministrul de finanţe din umbră”, a afirmat May făcând referire la Jeremy Corbyn şi John McDonnell. Corbyn a răspuns: „Normal că este cel mai bun acord pentru că este singurul. Prin definiţie, este şi cel mai rău”. El a adăugat: „Nu există un acord cu adevărat, este doar o listă de dorinţe de 26 de pagini”.

May a declarat că nu este vorba despre aşa ceva şi că condiţiile din acord sunt obligatorii şi pentru UE, fiind vorba despre „un parteneriat ambiţios, vast şi adânc, care acoperă cooperarea comercială şi economică, legile, politica externă, securitatea, apărarea şi alte zone mai vaste de cooperare”. „Ce oferă Partidul Laburist? O listă cu şase puncte. Lista mea de cumpărături pentru weekend este mai lungă de atât”, a adăugat ea.

Corbyn consideră că prim-ministrul nu va încheia negocierile privind viitorul parteneriat în doi ani: „A început prin a asigura un comerţ fără perturbări şi a ajuns să ofere mai multe perturbări, mai puţin comerţ”. „După acele negocieri eşuate, ţara nu are încredere în următoarea rundă de negocieri, care va fi şi mai complexă şi care trebuie încheiată în următorii doi ani”, a adăugat el. „În fiecare fază oamenii au spus că nu vom face ce am făcut... este nevoie de muncă multă şi un angajament ferm pentru a asigura interesele naţionale şi guvernul face aceste lucruri”, a răspuns May.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.