Securitatea regiunii este ameninţată de ”acte de agresiune şi provocări” în urma incidentului armat fără precedent, în largul Crimeei, între Ucraina şi Rusia, denunţă luni Ministerul moldovean de Externe, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chişinăul îşi reiterează, într-un comunicat, susţinerea ”faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei şi faţă de dreptul său de a folosi apele internaţionale”.

Autorităţile moldovene se declară ”profund îngrijorate” de tensiunile ruso-ucrainene în centrul cărora se află Strâmtoarea Kerci şi Marea Azov, în contextul în care această fostă republică sovietică are o frontieră comună cu Ucraina de 1.222 de kilometri.

Marina ucraineană a anunţat că şase marinari au fost răniţi după ce Paza de Coastă rusă a deschis focul, duminică, asupra a trei nave ucrainene, în apropierea Strâmtorii Kerci, iar apoi le-a confiscat.

Rusia a anunţat că trei marinari au primit îngrijiri după ce au fost răniţi uşor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.