Prima ediţie a Festivalului Filmului Palestinian (FFP) începe luni la Bucureşti cu proiecţia, în premieră în România, a multipremiatului film „Wajib – Invitaţie la nuntă” (2017), regizat de Annemarie Jacir.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Timp de trei zile, vor fi proiectate cinci dintre cele mai de succes filme palestiniene recente, printre care propunerea Palestinei pentru o nominalizare la Oscar 2019, şi vor avea loc întâlniri cu doi dintre cei mai apreciaţi cineaşti palestinieni - actorul Mohammad Bakri şi regizorul Raed Andoni.

Premiat anul trecut la prestigioasele festivaluri de la Locarno şi Mar del Plata, „Wajib – Invitaţie la nuntă/ Wajib” (2017), al treilea film al regizoarei Annemarie Jacir, va rula în prezenţa actorului Mohammad Bakri, interpretul rolului principal. El va discuta cu publicul după proiecţie.

„Vânătoare de fantome/ Ghost Hunting” a fost ales în 2017 cel mai bun documentar din secţiunea Panorama a Festivalului de la Berlin, iar recent a fost desemnat să reprezinte Palestina în cursa pentru Premiile Oscar 2019. Filmul va fi proiectat miercuri, în cadrul galei de închidere, în prezenţa regizorului Raed Andoni.

Din program mai fac parte „Dragoste, furt şi alte încurcături/ Love, Theft and Other Entanglements” (2015), primul film al regizorului Muayad Alayan, şi drama „3.000 de nopţi/ 3.000 Nights” (2015), debutul în lungmetrajul de ficţiune al regizoarei Mai Masri, prezentată la festivalurile de la Toronto, Londra, Busan şi Valladolid.

Al doilea documentar din selecţia festivalului este „Gaza Surf Club” (2016), realizat de regizorii germani Philip Gnadt şi Mickey Yamine, şi prezentat la festivalurile Toronto şi Max Ophüls.

Abonamentele şi biletele pentru festivalul organizat de Centrul Cultural Palestinian „Mahmoud Darwish” în parteneriat cu Ministerul Culturii din Palestina şi cu Ambasada Statului Palestina la Bucureşti pot fi cumpărate din reţeaua Eventbook.

Centrul Cultural Palestinian „Mahmoud Darwish” este o organizaţie non-guvernamentală, neafiliată politic, care promovează cultura şi valorile culturii palestiniene în spaţiul public românesc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.