Mai mulţi participanţi la manifestările de la Catedrala Mântuirii Neamului au încercat să forţeze, duminică după-amiază, cordonul jandarmilor, pentru a ajunge mai repede în lăcaşul de cult.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai multe persoane în vârstă au încercat să forţeze gardurile puse de jandarmi, iar în îmbulzeala creată unii dintre aceşti participanţi au căzut şi s-au lovit.

Jandarmii le-au cerut oamenilor să rămână pe loc, întrucât nu mai au unde să meargă, spaţiul fiind limitat.

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Georgian Enache a declarat, la Digi 24, că sunt peste 600 de jandarmi care asigură ordinea la manifestări.

El a spus că estimarea numărului de participanţi revine organizatorilor, iar aceştia le-au comunicat că sunt 40-50.000 de persoane.

Pe de altă parte, reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov au anunţat că, până la ora 16.00, 93 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, şase dintre acestea fiind transportate la spital.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.