Documentarul eveniment "Maria - inima României" va fi difuzat de Pro TV sâmbătă, 1 Decembrie, de la ora 18.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul aduce două premiere în filmografia naţională: pentru prima oară, telespectatorii români vor putea să audă vocea adevărată a reginei fără distorsiunile specifice cauzate de tehnologia din anii 1920 iar unii dintre cei mai buni specialişti din lume în colorizare au lucrat intens astfel încât publicul să vadă Primul Război Mondial color. 

Pe 1 Decembrie, românii o vor vedea pe femeia care a schimbat istoria aşa cum era ea: pasionată, hotărâtă, independentă, empatică, şireată, dar care a avut momente în care s-a simţit izolată, cum o demonstrează cele peste 100 de jurnale şi caiete completate chiar de ea. Aşadar, filmul istoric va fi prezentat chiar prin cuvintele reginei Maria, iar întregul şir de evenimente este în naraţiunea actorului Marcel Iureş.

Majestatea sa Margareta, Custodele Coroanei Române, istoricul Neagu Djuvara, dar şi specialişti din întreaga lume (Oxford, New York, Washington, Budapesta, Florida, Moscova) au contribuit cu propriile opinii asupra influenţei avute de regina Maria de-a lungul istoriei.

"Atunci când veţi citi aceste rânduri, voi fi trecut deja pragul tăcerii eterne. Am devenit a voastră în bucurie şi necaz. Când mă uit înapoi, e greu să spun ce a fost mai intens: bucuria sau mâhnirea. Cred, totuşi, că bucuria, însă necazul a fost prea lung", spunea regina Maria în anul 1938.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.