Preşedintele Handbal Club Dobrogea Sud, Rudi Stănescu, speră ca formaţia sa se califice duminică, în grupele EHF, reuşind astfel o performanţă istorică pentru acest club. El consideră că deşi formaţia constănţeană a câştigat la un gol meciul din Suedia calificarea nu este jucată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rudi Stănescu a declarat vineri după amiază, într-o conferinţă de presă, că formaţia din Malmo este una foarte bună, care practică un handbal curat.

“Venim după un rezultat destul de bun, o victorie la o diferenţă de un gol în Suedia, iar duminică sperăm să ne calificăm în grupele EHF, să obţinem o performanţă istorică pentru noul nostru club. În această fază a competiţiei a mai fost calificată numai HCM Constanţa, iar eu zic că un astfel de pas pentru noi ar însemna extrem, extrem de mult. (…) Este o echipă foarte bună, care joacă un handbal curat. Chiar dacă am reuşit să câştigăm la un gol în Malmo după un meci foarte bun făcut de noi, eu zic că calificarea încă nu este jucată, se poate întâmpla orice la Constanţa. Dar experienţa noastră sper să îşi spună cuvântul duminică şi să reuşim să ne calificăm”, a afirmat preşedintele HC Dobrogea Sud.

Antrenorul formaţiei constănţene, Zvonko Sundovski, a spus în cadrul conferinţei de presă, că formaţia din Malmo practică un handbal în viteză, cu pase foarte bune. 

“Joacă un handbal suedez, cu viteză, cu multă alergare, pasele sunt foarte bune. Este greu să îi opreşti. Venim din Suedia cu o victorie, asta nu înseamnă că suntem în grupe, avem încă un meci, un meci care e foarte greu. Am jucat doar o repriză acolo, duminică e repriza a doua, trebuie să jucăm şi mai bine decât acolo”, a explicat Sundovski. El a precizat că atmosfera din vestiar este bună, formaţia sa înregistrând numai victorii în ultima perioadă, iar toţi jucătorii sunt valizi pentru meciul de duminică.

Extrema dreaptă Laurenţiu Toma a afirmat în conferinţa de presă, că suedezii vor veni la Constanţa să se califice, iar o diferenţă de numai un gol în handbal, la acest nivel, este inexistentă.

“Pe lângă faptul că sunt o echipă redutabilă şi s-a văzut asta din primul meci, ei au şi declarat că vor veni aici să facă un meci bun şi să se califice. Ştim că în handbal o diferenţă de un gol este practic inexistentă, cel puţin la acest nivel şi e o echipă suedeză, nordică, care practică un handbal în viteză. Au fost două reprize total diferite. Mă bucur foarte mult că am continuat cel puţin cu o victorie la Focşani care ne dă încredere şi rezultatele pozitive sperăm să aducă în continuare rezultate pozitive”,a  declarat Toma.

Rudi Stănescu a mai spus că jucătorii nu vor avea prime pentru calificarea în grupele EHF şi că meciul nu va fi televizat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.