Grupul Satanic Temple a ajuns la un acord cu Netflix şi Warner Bros. privind dreptul de folosire a imaginii zeităţii Baphomet în serialul „The Chilling Adventures of Sabrina”, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La începutul lunii noiembrie, companiile Netflix şi Warner Bros. au fost date în judecată de Satanic Temple pentru folosirea imaginii zeităţii grupului - ce are formă de capră - în serialul „The Chilling Adevntures of Sabrina”. Activiştii cereau despăgubiri de 50 de milioane de dolari.

Soluţionarea a fost una amiabilă, iar termenii financiari nu au fost dezvăluiţi.

Bruce Lederman, avocat al grupului, a transmis: „Clientul meu va fi creditat aşa cum trebuie în episoadele «The Chilling Adventures of Sabrina» care au fost deja filmate. Diferenţa acordului face subiectul unui acord de confidenţialitate”.

Satanic Temple, cu sediul în Salem, Massachusetts, este cunoscut şi ca United Federation of Churches LLC. Grupul se descrie ca promotor al mărinimiei şi empatiei între toţi oamenii, respingând autoritatea tiranică.

Primele zece episoade ale serialului Netflix, cu  Kiernan Shipka în rol principal, au fost lansate pe 26 octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.