Preşedintele american, Donald Trump, a continuat atacurile asupra judecătorilor şi a afirmat pe Twitter că ofiţerii vamali nu îşi pot face treaba la graniţe din cauza „activismului judiciar”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Profesioniştii noştri nu au voie să îşi facă treaba la graniţă din cauza activismului judiciar şi a jurisdicţiei a-9-a. Totuşi, ei lucrează pentru a face America un loc mai sigur, deşi este greu să faci acest lucru când oricine intentează un proces câştigă!”, a scris Trump pe Twitter.

Acest comentariu vine după ce miercuri, preşedintele american a încălcat tradiţionalul „armistiţiu” de Ziua Recunoştinţei şi a atacat judecătorii.

La trei zile după ce un judecător californian i-a suspendat printr-o hotărâre decretul care permite respingerea automată a cererilor de azil depuse de persoane care au trecut ilegal frontiera, Trump a rămas neclintit.

”Este un lucru teribil atunci când judecătorii se amestecă în protecţia ţării, când îţi spun cum să-şi protejezi frontiera. Este o ruşine”, a declarat el de la reşedinţa sa de la Mar-a-Lago, în Florida.

Întrebat de jurnalişti, Trump a ameninţat să închidă temporar ”toată frontiera” cu Mexicul, ”dacă ajungem într-un stadiu în care pierdem controlul sau dacă există violenţe”.

El a promulgat un decret contestat în încercarea de a-i descuraja să treacă frontiera ilegal şi a obliga Mexicul să-i ia în grijă, o măsură suspendată luni de justiţia americană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.