Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, joi, după întâlnirea cu comisarul european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie, Dimitris Avramopoulos, că preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene este văzută ca una "ambiţioasă şi realistă". "Chiar dacă vom avea aceste limitări de timp, sunt convinsă, împreună vom reuşi să găsim soluţii şi să generăm idei benefice pentru cetăţenii noştri", a spus Dan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Carmen Dan a făcut aceste declaraţii după întâlnirea cu comisarul european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie, Dimitris Avramopoulos.

"Vedem preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene ca o preşedinţie ambiţioasă şi realistă. Ambiţioasă pentru că, aşa cum am mai spus-o în ultima perioadă, ne dorim să progresăm în privinţa unor dosare legislative importante pe care evident că dorim să le aducem cât mai aproape de soluţionare şi spun şi realistă pentru că vom parcurge o perioadă de tranziţie, dat fiind alegerile pentru Parlamentul European care vor avea loc în luna mai 2019. Chiar dacă vom avea aceste limitări de timp, sunt convinsă, împreună vom reuşi să găsim soluţii şi să generăm  idei benefice pentru cetăţenii noştri. Pentru reuşita acestei preşedinţii am reiterat şi astăzi importanţa sprijinului Comisiei pentru perioada următoare", a spus Carmen Dan.

Ea a spus că, împreună cu comisarul european, a trecut în revistă aspecte de interes comun pe agenda europeană, între care situaţia migraţiei, protecţia frontierelor externe, sistemul eruopean comun de azil, probleme care ţin de dosarul în ce priveşte securitatea internă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.